Çilekli ve Kahveli Pasta Malzemeler:
Pandispanyası için:
> 8 adet yumurta
> 1 su bardağı toz şeker
> 1 su bardağı un
> 1 kahve fincanı mısır nişastası
> 50 gram tereyağı (eritilip ılınmış)
> 2 çorba kaşığı toz kahve
> 1 çorba kaşığı ılık su (kahveyi eritmek için)
> 1 paket vanilya
Kreması İçin:
> 1 litre süt
> 2 çorba kaşığı un (silme)
> 2 çorba kaşığı mısır nişastası (silme)
> 3 çorba kaşığı kakao
> 1 paket vanilya
> 1,5 çay bardağı toz şeker
> 1 tatlı kaşığı tereyağı
> 300 gram bitter çikolata
Arası İçin:
> 1 büyük kase taze çilek
> 1 paket kremşanti
> 1 su bardağı süt
Üzeri için:
> 200 gram margarin
> 150 gram bitter çikolata
> 50 gram toz şeker
> 3 adet yumurta
> Bir tutam tuz
> Çikolata rendesi
Hazırlanışı: Pandispanya için; Yumurtalarla şekeri cam bir kaseye aktarın. Cam kaseyi kaynar su dolu bir tencerenin içine, su cam kasenin içine sıçramayacak şekilde oturtun. Su kaynayınca yumurtalar ile şeker erimeye başlayacaktır. Yumurtalı şekeri sürekli karıştırarak pürüzsüz bir kıvam alana kadar kaynayan suyun buharıyla ısıtın. Karışımı miksere aktarın ve köpük köpük olana kadar çırpın. Eritilip ılınmış tereyağını, elenmiş unu, nişastayı, vanilyayı, ılık suda erittiğiniz kahveyi ekleyin. Spatula yardımı ile alttan üste doğru havalandıra havalandıra malzemeyi birbirine yedirin. Hamuru yağlı kağıt serili orta boy yuvarlak kelepçeli bir kalıbın içine dökün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kontrollü olarak pişirin. Kreması için; Sütü, unu, nişastayı, kakaoyu, vanilyayı ve şekeri tencereye aktarıp çırpma teliyle iyice çırpın. Kısık ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan indirmeye birkaç dakika kala tereyağını ve irice doğranmış çikolatayı ilave edin. Çikolata iyice eriyince ocaktan alın. Karışımı oda ısısında arada bir çırparak soğutun. Pastanın arasını süslemek için; Kremşanti ile soğuk sütü çırpın. Küp şeklinde doğranmış çilekle karıştırın. Karışımı buzdolabında bekletin. Pastanın üzerine sürmek için; Yumurtaların beyazlarını tuz ile kar haline gelene dek çırpın. Kalan yumurta sarılarını da ayrı bir kapta şekerle köpük köpük olana dek çırpın. Margarini oda ısısına getirip cam bir kaseye alın, mikser yardımı ile krema kıvamına gelene dek çırpın. Çikolatayı benmari usulü eritin ve çırpmış olduğunuz yumurta sarılı karışıma yedirin. En son çırpılmış yumurta beyazlarını da bir spatula yardımı ile yavaşça yedirin. Pastanın üzerine sürmek için kremanız hazırdır. Pişen pandispanya hamurunu fırından alın, soğuyunca enine ikiye kesin. Arasına hazırladığınız kremadan spatula yardımı ile yayın. Önceden hazırladığınız çilekli şantiyi de pastanın arasına özenle yerleştirin. Kalan pandispanya hamurunu üzerine yerleştirin. En son üzeri için hazırladığınız kahveli kremayı pastanın her tarafına sürün, istediğiniz çikolata rendesi ile kaplayın. Buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra servise hazır edin.