Malzemesi
• 1 litre süt
• 3 yemek kaşığı un
• 8 yemek kaşığı toz şeker
• 3 adet yumurta
• Vanilya
• 200 gram labne peyniri
• 200 gram kavrulmuş Antep fıstığı
Çikolata kreması için:
• 250 gram bitter kuvertür
• 250 gram süt kreması
Çikolatalı Kup Tarifi:
Süt, un, yumurta ve şekeri iyice karıştırıp ocağa koyun. Muhallebi
kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp içine vanilya ekleyin.
Ayrı bir kapta labneyi çırpın. Pişen kremaya ekleyip
çırpmaya devam edin. Kuplara bu karışımdan dökerek ara katına
kavrulmuş fıstık ekleyip tekrar karışımdan dökün. En üst
kısmına kreması için; Kremayı kaynatın. Çikolataları içinde eritin.
Buzdolabında soğutun. Soğumuş kremayı mikserle çırparak
kabartın. Kremayı sıkma torbasına doldurun, kupların üstünü
arzu ettiğiniz şekilde dekora ederek dökün.