Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Çiçek Poğaça

by Yemek Zevki Editör
11 Mart 2016
in Hamur İşi Tarifleri
468 25
0
Çiçek Poğaça
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

cicek-pogaca

Çiçek Poğaça Tarifi

Çiçek Poğaça İçin Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
2 adet yumurta (1’inin sarısı üzerine )
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
7 su bardağı un (yaklaşık)
İçi İçin:
Haşlanmış patates
Tereyağı
Tuz
Beyaz Peynir
Üzeri İçin:
Top mozaralle
Dilim zeytin

Çiçek Poğaça Hazırlanışı:
Ilık sütü, şeker ve maya ile bir kapta karıştırın. Unu havuz şeklinde açın, ortasına yağı, suyu, tuzu ve yumurtayı ekleyin. Tüm malzemeleri yoğurun. Diğer tarafta bir kap için de patatesi, tereyağı, tuzu, beyaz peyniri karıştırın. Mayalanan hamuru bezelere ayrılıp yuvarlak yapın ve un yardımı ile açın. Açılan hamurların ortasına iç harç koyup,
kenarları toplayıp, ortada birleştirin ve yuvarlak yapın. Kat kısmını alta alıp ortasını kesmeden bıçak ile 6 eşit kesik yapın. Oluşan parçaları ters çevirip yağlı kağıt serili tepsiye alın. Birleşim yeri aşağıya bakacak şekilde tezgaha yerleştirin. Oluşan boşluğa bir adet top mozarella yerleştirin. Orta kısma da dilim zeytinleri dizin. Yumurta sarısını
biraz sulandırıp üzerlerine sürün. 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

#ÇiçekPoğaça #ÇiçekPoğaçaTarifi #ÇiçekPoğaçaİçinMalzemeler #ÇiçekPoğaçaHazırlanışı #ÇiçekPoğaçaNasılYapılır #poğaça

Tags: ÇiçekPoğaçaÇiçekPoğaçaHazırlanışıÇiçekPoğaçaİçinMalzemelerÇiçekPoğaçaNasılYapılırÇiçekPoğaçaTarifiPoğaça
Previous Post

Tahinli Rulo Sarma

Next Post

Çilekli Kase Pasta

Yemek Zevki Editör

Next Post
Çilekli Kase Pasta

Çilekli Kase Pasta

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki