Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Cevizli Ekmek

by Yemek Zevki Editör
11 Ağustos 2013
in Hamur İşi Tarifleri
484 10
0
Cevizli Ekmek
741
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler
• 1 kilo un
• 50 gram maya
• Yarım litre su
• 5 su bardağı ceviz içi
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• Tuz, toz şeker, tarçın

Cevizli Ekmek Tarifi
Mayayı birkaç yemek kaşığı ılık suda eritin. Suyu, birer tutam tuzu ve şekeri ekleyin, karıştırın. Unun ortasını havuz gibi açın ve mayalı suyu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp oda ısısında 2 saat kadar mayalanmaya bırakın. Mutfak robotunda ceviz içini sıvı yağla birlikte macun kıvamına gelene dek ezin. Tarçını da ekleyip tatlandırın. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde 1 santim kalınlığında açın. Üzerine spatula yardımı ile cevizli harçtan sürüp katlayın. Hamuru bu şeklide yarım saat daha dinlendirin. Hamuru yeterince dinlendirdikten sonra istediğiniz formda ekmek hamuru elde edin. Üzerine yumurta sarısı sürün, susam serpin. 230 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından alın, ılınınca dilimleyip servis yapın.

Tags: Hamur İşleri
Previous Post

Güllaç Yaprağında Bonfile

Next Post

Mutfakların Stratejik Üyesi Arnica Kıtır

Yemek Zevki Editör

Next Post

Mutfakların Stratejik Üyesi Arnica Kıtır

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki