Malzemeler
3 yemek kaşığı bitkisel yağ
2 adet büyük soğan, ikiye kesilmiş ve ince dilimler halinde doğranmış
Yarım çay kaşığı şeker
Kaba deniz tuzu
60 gram yumuşak tereyağı
12 Dilim çavdar ekmeği, her bir dilim ortalama 1 cm kalınlıkta
900 gram dana kıyma (%20 yağ oranı)
2 yemek kaşığı Worcester sosu
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
120 gram rendelenmiş Havarati veya Emmentaler peyniri
Dijon hardal veya diğer bir acı hardal (arzuya göre)
Hazırlanışı
Yağı büyük bir tavada orta kademede ısıtın. Soğanları ekleyin ve üzerine şeker serpin. Kapak kapalı konumda 15-20 dakika soğanlar altın kahverengini alıncaya ve yumuşayıncaya kadar kızartın. Arada karıştırın. Damak tadınıza göre tuzlayın, ardından ocaktan alın. Ekmek dilimleri üzerine tereyağını sürün ve kenarda bekletin. Izgarayı direkt yüksek ateşe hazırlayın. Büyük bir kapta Worcester sosu ile kıymayı, 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Oluşan karışımdan mümkün olduğunca büyük, 2 cm kalınlığında burgerler şekillendirin. Başparmağınızla veya bir çay kaşığı ile her burgerin ortasına yaklaşık 2,5 cm genişliğinde bir çukur bastırın. Izgarayı fırça ile temizleyin. Burgerleri direkt yüksek ısı üzerinde kapak kapalı konumda 8-10 dakika yarı pişinceye kadar (orta) ızgara edin. Bir kez çevirin. Çalışma tezgahı üzerine Burgerleri koyun. Izgara ısısını orta ısıya düşürün. Ekmek dilimlerini 1 dakika direkt orta ısı üzerinde sadece bir taraflarını kızartın. Kızartılan taraf üste gelecek şekilde ekmeği çalışma tezgahı üzerine koyun. Karamelize edilen soğanları eşit ölçüde 6 ekmek dilimine paylaştırın ve her biri üzerine 1 adet burger koyun. Peyniri Burgerler üzerine serpiştirin ve diğer ekmek dilimiyle kızartılan taraf alta bakacak şekilde üzerini kapatın. Hazırlanan ekmekleri geniş bir barbekü spatulası ile dikkatlice direkt orta ısıya ızgara üzerine koyun ve ortalama 1 dakika ekmeği altı kızarıncaya kadar ızgara edin. Dikkatlice çevirin ve diğer yüzünü de kızartın. Sıcak servis edin, arzunuza göre hardal ilave edebilirsiniz.