Ana Sayfa » Haber Turu » Çankırı’nın hazinelerinden Yaren Güveci Tadında Anadolu’da lezzet tutkunlarını bekliyor

Çankırı’nın hazinelerinden Yaren Güveci Tadında Anadolu’da lezzet tutkunlarını bekliyor


Çankırı mutfağının baş aktörlerinden olan Yaren Güveci, Tadında Anadolu restoranlarında bu özel lezzeti tatmak isteyen misafirleri bekliyor. Çankırı yöresinde önemli günlerde hazırlanan Yaren Güveci, Tadında Anadolu restoranlarında mini toprak güveç içinde servis edilerek sofraya geldiği ilk andan itibaren gönülleri 
çeliyor.

Türkiye’nin dört bir yanından yöresel lezzetleri konukları ile buluşturan Tadında Anadolu, menüsünü sürekli olarak geliştirmeye devam ediyor. Çankırı mutfağının özel lezzetlerinden Yaren Güveci de Tadında Anadolu restoranlarında sunulan nadide bir yemek. Çankırı yöresinde önemli günlerde hazırlanan bu özel lezzet, Tadında Anadolu’da mini toprak güveç içerisinde servis ediliyor ve görüntüsüyle de gönülleri fethediyor.

Yaren Güveci hazırlanırken ilk olarak kuzu eti kavruluyor ve ardından sırasıyla patlıcan, biber ve domates dizilerek güveç fırına sürülüyor. Tadında Anadolu, 40’ı aşan şehirden yaklaşık 500 yerel lezzeti konukları için restoranlarına taşıyor. Sunduğu yemeklerin yörelerine özgü lezzette olmaları için malzemeleri ait oldukları şehirlerden tedarik ediyor. Anadolu’nun kaybolmaya yüz tutmuş tariflerinin peşine düşerek, nesilden nesle aktarılarak günümüze gelmiş en özgün halini restoranlarında misafirlerine sunmak için menüsüne ekliyor. Bu özel menüyü, İstanbul Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali, Yenikapı İDO Hızlı Feribot İskelesi, Ankara Esenboğa Havalimanı İç Hatlar Terminali ve Bursa Güzelyalı İDO Hızlı Feribot İskelesi’nde bulunan Tadında Anadolu restoranlarında tadabilirsiniz.

Tüm Anadolu’yu tek mutfakta buluşturan marka

Yıllarca değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış Anadolu’nun tarih kokan lezzetli yemeklerini, baharatlarını ve değişik tatlarını daha fazla tanıtmak düşüncesiyle TAV Havalimanları’na bağlı BTA tarafından kurulmuş olan Tadında Anadolu, Türkiye çapında pek çok ilden 500’e yakın farklı yerel tadı restoranlarına taşıyor. Self servis olarak hizmet verilen Tadında Anadolu restoranlarında, Anadolu’nun tüm yörelerine ait yemekler orijinaline sadık kalınarak hazırlanıyor. Misafirler, yemeklerde kullanılan özel malzemeleri ve Türk kültürünü yansıtan hediyelik ürünleri de satın alabiliyorlar. Atatürk Havalimanı’ndaki Tadında Anadolu restoranı, ABD merkezli Daily Meal sitesinin önde gelen gurme ve gezginlerle gerçekleştirdiği ankette “Dünyanın En İyi Havalimanı Restoranları” arasında yer aldı.

OKU ➤  Çiroz Salatası

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir