Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler İftar Yemekleri

Çilekli Kadayıf

by Yemek Zevki Editör
09 Haziran 2017
in İftar Yemekleri, Tarifler, Tatlı Tarifleri
473 20
0
Çilekli Kadayıf
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Çilekli Kadayıf

 (8 Kişilik)

 

Çilekli Kadayıf Malzemeler:

250 gram taze kadayıf

750 gram çilek

5 çorba kaşığı toz şeker

2 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı buğday nişastası

Yarım limonun suyu

2 tatlı kaşığı tarçın

Bir avuç ceviz, parçalanmış

Çilekli Kadayıf

Çilekli Kadayıf Hazırlanışı:

Fırınınızı 175 dereceye ayarlayın.

Çilekleri ortadan ikiye kesin, limon suyu, buğday nişastası ve 1 çorba kaşığı şeker ile karıştırın.*

Kadayıfı geniş bir kapta 3 çorba kaşığı şeker ile birlikte yice harmanlayın.

Çilekleri küçük boy bir tepsiye yayın ve üzerlerini kadayıfın yarısı ile kaplayın.

Kadayıfın üzerine bir çorba kaşığı tereyağını küp küp keserek dağıtın, ceviz ile tarçını serpin. Kalan kadayıfı üzerine kapatın.

En son kalan tereyağını küçük parçalara ayırarak bölün ve 1 çorba kaşığı şeker serptikten sonra fırına alın.

Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar 20-25 dakika pişirin.

 

*Eğer mayhoş değil şekeri fazla tatlılardan hoşlanıyorsanız şeker miktarını artırabilirsiniz.

Tags: amasya tatlısıÇikolatalı Çilek Toplarıçilekiftar tatlısıiftarda ne yapsamTatlılar
Previous Post

Ciğer Sarma

Next Post

Keçi Peynirli Renki Pazı Sarma

Yemek Zevki Editör

Next Post
Keçi Peynirli Renki Pazı Sarma

Keçi Peynirli Renki Pazı Sarma

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki