Bol Kekikli Kavurma Malzemeler:
> 800 gram iri parçalı kuzu eti
> 12-15 adet arpacık soğan
> 5-6 diş sarımsak
> 1 adet dolmalık yeşil biber
> 1 adet dolmalık kırmızı biber
> 10-12 adet kiraz domates
> Birkaç dal taze kekik
> 1 tatlı kaşığı kuru kekik
> 2 çorba kaşığı sıvı yağ
> Tuz, tane karabiber, kimyon
Bol Kekikli Kavurma Hazırlanışı:
Arpacık soğanları soyun. Kiraz domatesleri de enine ikiye kesin. Sarımsakları temizleyip ince ince kıyın. Dolmalık biberleri de temizleyip zar şeklinde doğrayın. Sıvı yağı tencerede ısıtıp etleri 5 dakika boyunca suyunu çekene dek kavurun. Sürekli karıştırarak sırasıyla soğanı, sarımsakları, taze kekik ile kuru kekiği ve domatesleri ilave ederek kavurmaya devam edin. 1-2 çay bardağı sıcak suyu, tuzu, taze biberiyeyi ve baharatını ekleyin. Ateşi kısın. 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.