Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Bol Kekikli Kavurma

Bol Kekikli Kavurma

0191Malzemeler:
• 800 gram iri parçalı kuzu eti
• 12-15 adet arpacık soğan
• 5-6 diş sarımsak
• 1 adet dolmalık yeşil biber
• 1 adet dolmalık kırmızı biber
• 10-12 adet kiraz domates
• Birkaç dal taze kekik, 1 tatlı kaşığı kuru kekik
• 2 çorba kaşığı sıvı yağ
• Tuz, tane karabiber, kimyon

Hazırlanışı:
Arpacık soğanları soyun. Kiraz domatesleri de enine ikiye kesin. Sarımsakları temizleyip ince ince kıyın. Dolmalık biberleri de temizleyip zar şeklinde doğrayın. Sıvı yağı tencerede ısıtıp etleri 5 dakika boyunca suyu çekene dek kavurun. Sürekli karıştırarak sırasıyla soğanı, sarımsakları, taze kekik ile kuru kekiği ve domatesleri ilave ederek kavurmaya devam edin. 1-2 çay bardağı sıcak suyu, tuzu, taze biberiyeyi ve baharatını ekleyin. Ateşi kısın. 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

OKU ➤  Babaannem’in Yemekleri...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir