Ana Sayfa » Haber Turu » Barilla yerel zincirlerle buluştu

Barilla yerel zincirlerle buluştu


Dünyanın bir numaralı makarna markası Barilla, 17 – 18 Nisan tarihlerinde Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen geleneksel “Yerel Zincirler Buluşuyor” organizasyonunda birbirinden leziz sosları ve zengin makarna çeşitleriyle ilgi odağı oldu.

İtalyan mutfağının Türkiye’deki en önemli temsilcisi Barilla, ilki 2009 yılında düzenlenen ve her yıl perakendeci, üretici, tedarikçi ve perakende sektörüne hizmet sunanları ortak bir platformda buluşturan geleneksel “Yerel Zincirler Buluşuyor”(YZB) organizasyonunda bu sene de yerini aldı.

Sektörün her yıl heyecanla beklediği ve bu yıl beşincisi Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen YZB’de, Barilla ziyaretçilerine birbirinden lezzetli makarna çeşitlerini gerçek İtalyan sosları eşliğinde sundu. İtalya’nın mutfak zevki ve gelenekleriyle bilinen Parma’nın leziz domatesleri ve mis kokulu fesleğenlerini makarna severler için benzersiz soslara dönüştüren Barilla, YZB’de katılımcılara enfes makarna seçeneklerini bu soslar eşliğinde sundu. Geçtiğimiz yıl, Parma’da açılan Rubbiano Sos Fabrikası’nda el değmeden ve hiçbir katkı maddesi olmaksızın üretilen Barilla soslarıyla hazırlanan makarnalar ziyaretçilerden tam not aldı. Barilla soslar tamamı Parma ve çevresinde yetiştirilen domates ve fesleğenler kullanılarak üretiliyor. Soslarda kullanılan malzemeler, en fazla 2 saatlik mesafeden fabrikaya taşınarak hemen üretim sürecine dâhil ediliyor. Barilla leziz sos
ve makarna seçeneklerinin yanı sıra, sağlıklı beslenmek isteyenler için üretilen ve 2000 yılında Türkiye pazarına giren İsveç’in geleneksel ekmeği tam tahıllı Wasa çeşitleriyle de YZB’de yerini aldı.

Türkiye Perakendeciler Federasyonu tarafından, bu yıl beşincisi düzenlenen “Yerel Zincirler Buluşuyor”(YZB) organizasyonu her yıl perakendeci, üretici, tedarikçi ve perakende sektörüne hizmet sunanları ortak bir platformda buluşturuyor. Sektörün rekor katılımlı organizasyonu olan YZB, konferans ve fuar olmak üzeri iki bölümden oluşuyor. Yurt içinden ve yurt dışından konusunda uzman konuşmacıların katıldığı konferansta; perakendeciliğin geldiği nokta, perakendecilik uygulamaları, dünyadaki perakendecilik eğilimi, başarılı perakendeciler gibi konular masaya yatırılarak katılımcılara ışık tutuyor.

OKU ➤  Arzum Fırrın, Türk Mutfaklarından Sonra Hong Kong Mutfağına da Giriyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir