Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Salata Tarifleri

Bamyalı Karamelize Soğanlı Bulgur Salatası

by Yemek Zevki Editör
06 Eylül 2014
in Salata Tarifleri
463 30
0
Bamyalı Karamelize Soğanlı Bulgur Salatası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

13

Malzemeler:

> 200 gram bamya (küçük boy)

> 1 çorba kaşığı sirke

> 1 su bardağı ince bulgur

> 1 su bardağı sıcak su

> 1 adet domates

> 4-5 adet sivri biber

> 2 çorba kaşığı nar ekşisi

> 1 tatlı kaşığı kuru reyhan (Dilerseniz taze de doğrayabilirsiniz.)

> Yarım limonun suyu

> 1 kahve fincanı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Bamyaları ayıklayıp  temizleyin. Daha sonra  kaynayan sirkeli suya atıp  5 dakika kadar haşlayın  ve süzün. İnce bulguru  çukur bir kapta 1 su  bardağı sıcak su ile ıslatın.  İnce bulgurları sıcak  suda 15 dakika bekletip  yeterince şişmesini  sağlayın. Çekirdeklerini  temizlediğiniz domatesleri  küçük küp şeklinde  doğrayın.

Sivri biberleri  de aynı şekilde ince ince  doğrayın.  Soğanları piyazlık doğrayın.  Piyazlık doğradığınız  soğanları zeytinyağının  yarısıyla kızartma yapar  gibi kızartın. Haşladığınız  bamyalardan üçte birini  alıp karamelize olmuş  soğana ekleyin. Birkaç  dakika çevirip ocaktan alın.  Tuzu, karabiberi ekleyip  tatlandırın.  Soğanlı karışım hariç tüm  malzemeyi derin bir kapta  harmanlayın. Salatayı  isteğe göre karamelize  soğanlı karışımla birlikte  servis edin.

Tags: salatalar
Previous Post

Bamyalı Patates Çorbası

Next Post

Bamya Kızartması

Yemek Zevki Editör

Next Post
Bamya Kızartması

Bamya Kızartması

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki