Malzemeler:
> 200 gram bamya (küçük boy)
> 1 çorba kaşığı sirke
> 1 su bardağı ince bulgur
> 1 su bardağı sıcak su
> 1 adet domates
> 4-5 adet sivri biber
> 2 çorba kaşığı nar ekşisi
> 1 tatlı kaşığı kuru reyhan (Dilerseniz taze de doğrayabilirsiniz.)
> Yarım limonun suyu
> 1 kahve fincanı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Bamyaları ayıklayıp temizleyin. Daha sonra kaynayan sirkeli suya atıp 5 dakika kadar haşlayın ve süzün. İnce bulguru çukur bir kapta 1 su bardağı sıcak su ile ıslatın. İnce bulgurları sıcak suda 15 dakika bekletip yeterince şişmesini sağlayın. Çekirdeklerini temizlediğiniz domatesleri küçük küp şeklinde doğrayın.
Sivri biberleri de aynı şekilde ince ince doğrayın. Soğanları piyazlık doğrayın. Piyazlık doğradığınız soğanları zeytinyağının yarısıyla kızartma yapar gibi kızartın. Haşladığınız bamyalardan üçte birini alıp karamelize olmuş soğana ekleyin. Birkaç dakika çevirip ocaktan alın. Tuzu, karabiberi ekleyip tatlandırın. Soğanlı karışım hariç tüm malzemeyi derin bir kapta harmanlayın. Salatayı isteğe göre karamelize soğanlı karışımla birlikte servis edin.