Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Kek Tarifleri

Balkabaklı Sufle Tarifi

by Yemek Zevki Editör
07 Mart 2017
in Kek Tarifleri, Tatlı Tarifleri
479 15
0
Balkabaklı Sufle Tarifi
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Balkabaklı Sufle

 Balkabaklı Sufle Tarifi

Balkabaklı Sufle İçin Malzemeler:

250 gram beyaz çikolata
6 adet yumurta
6 adet yumurta sarısı
60 gram un
250 gram balkabağı püresi
125 gram toz şeker
250 gram tereyağı

Balkabaklı Sufle Hazırlanışı:

Beyaz çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Yumurta sarılarını karışıma ilave ederek karıştırın. Önceden 200 derecede fırınlayıp püre haline getirdiğiniz balkabağı püresini toz şeker ile birlikte yapışmaz yüzeyli bir tavada şeker eriyinceye kadar ısıtıp karışıma ekleyin. Sufle kaplarını tereyağı ve un ile kaplayın. Geniş bir kasede yumurta beyazlarını kalın bir köpük olacak şekilde kabartın ve karışıma azar azar ekleyin. Karışımı sufle kalıplarının 1/3 ü dolacak şekilde doldurun 180 derece fırında 8 dakika pişirin.
Not: Sade dondurma ve tahin ile servis edebilirsiniz.

Şef Selçuk Gönen
Hülya Ulupınar
hulyaulupinar@gmail.com
Fotoğraflar: Metin Mahdum

Tags: Balkabaklı Sufle TarifiSufle Tarifi
Previous Post

Balkabağı Gnocchi Tarifi

Next Post

Siyah Mercimek Çorbası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Siyah Mercimek Çorbası

Siyah Mercimek Çorbası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki