Balık Tartar Malzemeler:
200 gram mezgit fileto
1 yaprak marul
3 yaprak kurutulmuş domates
3 dal taze soğan
Birer tutam tuz ve taze çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı mayonez
1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Mozzarella peyniri
2 çay kaşığı balzamik sirke
Balık Tartar Hazırlanışı:
Mezgit filetoyu ızgarada pişirdikten sonra çok ince dilimleyin. Marulu, kurutulmuş domatesi ve taze soğanı çok ince kıyın. Zeytinyağı, mayonez, rendelenmiş limon kabuğu, tuz ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırın. Karışımı çukur bir kabın içine aktarın, üzerini hafifçe düzleştirin. Daha sonra ters çevirerek servis tabağına aktarın. Üzerine isteğe göre mozzarella peyniri yerleştirin. Balzamik sirke ile servise hazır edin