Malzemesi
• 1 adet ortalama 5 ila 10 kiloluk akya balığı,
• Çemen
• Tuz
Balık Pastırması Tarifi
Akya balığını kılçıklarından tamamen ayıklayın ve 2 adet filetosunu
çıkartın. 1 gün suda bekletin ve kanını tamamen temizleyin.
İkinci gün üzerini komple tuzla kaplayın ve 1 hafta bu
şekilde pişmeye bırakın. 1 hafta sonra tekrar yıkayın ve 1 gün
daha buzlu suda bekleterek tuzundan arındırın. Sonra filetoları
çemenleyin ve hava alan bir ortamda asarak kurumaya bırakın.
Yaklaşık 1 hafta gibi bir sürede çemeni ile birlikte balığı kurutun.
Balık pastırmanız hazırdır. Arzuya bağlı olarak çemenini yıkayarak
veya çenemi ile dilim dilim keserek servis edebilirsiniz.