Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Balık Pastırması
Balık Pastırması

Balık Pastırması

Malzemesi
• 1 adet ortalama 5 ila 10 kiloluk akya balığı,
• Çemen
• Tuz

Balık Pastırması Tarifi
Akya balığını kılçıklarından tamamen ayıklayın ve 2 adet filetosunu
çıkartın. 1 gün suda bekletin ve kanını tamamen temizleyin.
İkinci gün üzerini komple tuzla kaplayın ve 1 hafta bu
şekilde pişmeye bırakın. 1 hafta sonra tekrar yıkayın ve 1 gün
daha buzlu suda bekleterek tuzundan arındırın. Sonra filetoları
çemenleyin ve hava alan bir ortamda asarak kurumaya bırakın.
Yaklaşık 1 hafta gibi bir sürede çemeni ile birlikte balığı kurutun.
Balık pastırmanız hazırdır. Arzuya bağlı olarak çemenini yıkayarak
veya çenemi ile dilim dilim keserek servis edebilirsiniz.

OKU ➤  Çok lezzetli az kalorili salatalar Caffè Nero’da!

Tavsiye

Ev Yapımı Peynir

Ev Yapımı Peynir

Ev Yapımı Peynir (4 Parça Peynir İçin) Malzemeler: 1 litre günlük süt 2 paket krema …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz