Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Balık Mantı
Balık Mantı

Balık Mantı

Malzemesi:

Balık Mantı


Hamuru için:
250 gram un
1 yemek kaşığı tuz
2 adet yumurta
Yarım kilo ıspanak yaprağı
200 gram su
İç malzemesi:
250 gram balık
5 adet taze soğan
1 adet kuru soğan
1 adet rendelenmiş havuç
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım balık bulyon
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı safran

Balık Mantı Tarifi:
Hamurun hazırlanışı: Yoğurma kabına un, tuz, yumurta ve suyu azar azar ilave edin. Haşlayıp püre haline getirilmiş süzgeçten geçirilmiş ıspanak ilave edip yeşil renkte bir hamur elde edin.
1 yemek kaşığı tereyağı ile küp şeklinde doğranmış balıkları kuru soğan ile kavurun. Taze soğan ve rendelenmiş havuç ilave edin. Maydanoz, dereotu, sarımsak ile 5 dakika kavurun. Soğumaya bırakın. Hamuru açın. 1 su bardağı yardımıyla kesip iç malzeme koyun. Yarım ay şeklinde kapatın. Fazlalıkları kesip bir tencerede kaynatılan suya 1 yemek kaşığı tereyağı, kekik ve tuz ilave ederek haşlayın. Sıcak domates sosu ve krema döküp servise sunun.

 

OKU ➤  Balık Kokusu Evden Nasıl Çıkar?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir