Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Balık Çorbası

Balık Çorbası

Balik-Corbasi

Balık Çorbası

(4 Kişilik)

 

Malzemeler

2 diş sarımsak

1 adet rendelenmiş havuç

50 gram tereyağı

2 çorba kaşığı un

1 tutam dereotu

3 adet defne yaprağı

1.5 kilo ayıklanmış iskorpit balığı

 

Hazırlanışı

Havuç ve sarımsakları tereyağında kavurun. Üzerine un ilave ederek bir süre daha kavurun. Soğuk su koyup kaynamaya alın. Kaynayan çorbaya ayıklanmış ve ince kıyılmış iskorpiti ilave edin. Bu şekilde 10 dakika süreyle kısık ateşte pişmeye bırakın. Servis ederken üzerine dereotu serpin.

OKU ➤  Balık Çorbası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir