Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Pratik Yemekler

Bal kabağı Cevizli Muhammara

by Yemek Zevki Editör
01 Aralık 2022
in Pratik Yemekler, Tarifler
473 20
0
Bal kabağı Cevizli Muhammara
783
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Bal kabağı Cevizli Muhammara

(4 Kişilik)

Malzemeler:

1 dilim bal kabağı

2 diş sarımsak

Yarım çorba kaşığı ceviz içiBal kabağı Cevizli Muhammara

1 adet taze limon suyu

1 çorba kaşığı kimyon

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı tatlı toz biber

Yarım yemek kaşığı acı biber salçası

1 çay kaşığı sumak

8-10 adet kurutulmuş domates

Yeterli miktarda tuz

Hazırlanılışı:

Bal kabağı dilimini soyup önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üstü kapalı olacak şekilde 1 saat yumuşayıncaya kadar pişirin. Kuru domatesleri ve sarımsağı en küçük boyda doğrayıp zeytinyağının yarısının içinde bekletin. Fırında pişen bal kabağını soğutun ve püre haline getirin. Kimyon, Bahis Siteleri sumak, tuz, sarımsak, acı biber salçası ve limon suyunu ekleyip köfte kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Ayrı bir tavada kalan zeytinyağını, toz biberi ve tereyağını ekleyerek biber sos elde edin. Önceden ısıtılmış güveç tabağına bal kabağı muhammarayı yayıp, üzerine yağ, biberli sosu ekleyin. İri ceviz içi ile süsleyerek servis yapın.

Tags: Bal kabağı Cevizli MuhammaraBal kabağı Cevizli Muhammara nasıl yapılırpratik yemek tarifiyemek tarifi
Previous Post

Çikolatalı Mousse

Next Post

Limon Soslu Ispanaklı Kek

Yemek Zevki Editör

Next Post
Limon Soslu Ispanaklı Kek

Limon Soslu Ispanaklı Kek

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki