Bal kabağı Cevizli Muhammara
(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 dilim bal kabağı
2 diş sarımsak
Yarım çorba kaşığı ceviz içi
1 adet taze limon suyu
1 çorba kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı tatlı toz biber
Yarım yemek kaşığı acı biber salçası
1 çay kaşığı sumak
8-10 adet kurutulmuş domates
Yeterli miktarda tuz
Hazırlanılışı:
Bal kabağı dilimini soyup önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üstü kapalı olacak şekilde 1 saat yumuşayıncaya kadar pişirin. Kuru domatesleri ve sarımsağı en küçük boyda doğrayıp zeytinyağının yarısının içinde bekletin. Fırında pişen bal kabağını soğutun ve püre haline getirin. Kimyon, Bahis Siteleri sumak, tuz, sarımsak, acı biber salçası ve limon suyunu ekleyip köfte kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Ayrı bir tavada kalan zeytinyağını, toz biberi ve tereyağını ekleyerek biber sos elde edin. Önceden ısıtılmış güveç tabağına bal kabağı muhammarayı yayıp, üzerine yağ, biberli sosu ekleyin. İri ceviz içi ile süsleyerek servis yapın.