Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Et Yemekleri

Baklava Hamurunda Pesto Soslu Somon

by Yemek Zevki Editör
19 Ocak 2014
in Et Yemekleri
468 25
0
Baklava Hamurunda Pesto Soslu Somon
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

pesto-sosluMalzemeler:

4 adet fileto somon (her birinin derisi alınmış ve avuç içi büyüklüğünde)
8 adet hazır baklava yufkası
4 çorba kaşığı zeytinyağı
50 gram tereyağı

Rokalı Pesto İçin:

1 demet roka yaprağı
2 adet ardıç yemişi
Yarım limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
2 diş sarımsak
Çeyrek su bardağı kavrulmuş çam fıstığı
Çeyrek su bardağı krem peynir
Tuz,karabiber

Hazırlanışı:

Pesto sos için; Ardıç yemişini havanda iyice ezin. Kalan malzemelerle birlikte mutfak robotuna aktarın. Macun kıvamına gelene dek ezin. Hazırladığınız  pesto sosu servis sırasında kullanmak üzere ayırın.

Somon filetoların her birini yıkayıp iyice kurulayın. Baklava yufkasından 25×15 cm büyüklüğünde parçalar elde edin. Zeytinyağı ile eritilmiş tereyağını bir kasede karıştırın. Kesmiş olduğunuz baklava yufkasını tezgaha yayın, üzerine fırça yardımıyla yağlı karışımdan sürün. İkinci yufkayı üzerine yerleştirin ve bu katı da aynı şekilde yağlayın.

Somon parçalarından bir tanesini hamurun ortasına yerleştirin. Yufkayı, somon hava almayacak şekilde katlayıp üzerine tekrar yağlı karışımdan sürün. Kalan malzeme bitene dek aynı şekilde işlemi uygulayın.

Fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin. Üzerine somonlu yufkaları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızana dek pişirin.

Servis tabağına yufkalı somonları alın. Pesto sos ile servis yapın.

Tags: Et Yemekleri
Previous Post

Narlı somon

Next Post

Yemek meraklıları Teknosa Mutfağı’nda buluştu

Yemek Zevki Editör

Next Post

Yemek meraklıları Teknosa Mutfağı’nda buluştu

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki