Baklalı Bulgur Pilavı Tarifi
Baklalı Bulgur Pilavı İçin Malzemeler:
1 kilo taze baklanın içi
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet küçük boy soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Baklalı Bulgur Pilavı Hazırlanışı:
Baklayı ayıklayıp tencereye aktarın. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Baklalar yumuşayınca tencerenin içinden alarak süzün. Pilavı pişireceğiniz tencerede yağları ısıtın. Küp doğranmış soğanı ekleyip kavurun. Süzdüğünüz baklaları ilave edin. Birkaç kez çevirip bulguru ilave edin. Karıştırıp tuzu, karabiberi ve sıcak suyu ekleyin. Birkaç taşım kaynayınca ateşi kısın. Bulgur suyunu çekene kadar pişirin. Karıştırıp servis tabağına aktarın. Dereotu ve ayranla birlikte sıcak sıcak servis yapın.