Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Günün Tarifi

Badem Krokanlı Transparan Pasta  

by Yemek Zevki Editör
23 Ocak 2020
in Günün Tarifi, Tarifler, Tatlı Tarifleri
474 20
0
Badem Krokanlı Transparan Pasta   
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

6 Kişilik

Malzemeler:

 

Pandispanya için:

3 adet yumurta

125 gram toz şeker

125 gram elenmiş un

10 gram kabartma tozu

5 gram vanilin

 

Prenses Kreması İçin:

250 ml süt

50 gram tereyağı

50 gram margarin

1 adet yumurta sarısı

300 gram beyaz fildişi pul çikolata

 

Ayrıca:

100 gram badem krokan

100 gram Antepfıstığı krokan

1 salkım frenk üzümü

 

Hazırlanışı:

Prenses kreması için süt ve yağları tencereye alın. Kaynayınca ocaktan alın. Beyaz çikolataları ekleyin. Karıştırarak erimesini sağlayın. Çikolata eridiğinde yumurta sarısını ekleyip iyice karıştırın. 15-20 dakika çırpın. Hazırladığınız kremayı buzdolabına kaldırın. Kremayı kullanmadan önce mikserle çırparak havalandırın.

Hamuru için yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana dek çırpın. Elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyip spatula ile havalandırarak malzemeyi iyice karıştırın. En son şekerli vanilini ekleyin ve tekrar karıştırın. Pandispanya hamurunu küçük boy 2 adet yağlanmış kelepçeli kalıplara paylaştırın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 25-35 dk pişirin. Soğumaya bırakın.

Pandispanya soğuduktan sonra kalıplarından çıkartın. Eğer üzerlerinde bombe oluştuysa tırtıklı bir bıçak yardımı ile kesin. Kestiğiniz parçaları bir kapta ufalayın ki daha sonra üzerini süslemek için kullanın. Pandispanyaların aralarına prenses krema yayın. Üzerlerine krokan parçaları serpin. Pandispanyanın kenarlara da içi gözükecek şekilde kremasından spatula yardımı ile yayın. En son kata dilerseniz önceden ayırdığınız pandispanya parçalarından serpin. Buzdolabına kaldırın. 3-4 saat dinlendirin. Servis etmeden önce dilerseniz üzerlerine frenk üzümü taneleri serpin.

Previous Post

Kuzu Pirzola

Next Post

Enginarlı Safranlı Pilav

Yemek Zevki Editör

Next Post
Enginarlı Safranlı Pilav

Enginarlı Safranlı Pilav

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki