6 Kişilik
Malzemeler:
Pandispanya için:
3 adet yumurta
125 gram toz şeker
125 gram elenmiş un
10 gram kabartma tozu
5 gram vanilin
Prenses Kreması İçin:
250 ml süt
50 gram tereyağı
50 gram margarin
1 adet yumurta sarısı
300 gram beyaz fildişi pul çikolata
Ayrıca:
100 gram badem krokan
100 gram Antepfıstığı krokan
1 salkım frenk üzümü
Hazırlanışı:
Prenses kreması için süt ve yağları tencereye alın. Kaynayınca ocaktan alın. Beyaz çikolataları ekleyin. Karıştırarak erimesini sağlayın. Çikolata eridiğinde yumurta sarısını ekleyip iyice karıştırın. 15-20 dakika çırpın. Hazırladığınız kremayı buzdolabına kaldırın. Kremayı kullanmadan önce mikserle çırparak havalandırın.
Hamuru için yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana dek çırpın. Elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyip spatula ile havalandırarak malzemeyi iyice karıştırın. En son şekerli vanilini ekleyin ve tekrar karıştırın. Pandispanya hamurunu küçük boy 2 adet yağlanmış kelepçeli kalıplara paylaştırın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 25-35 dk pişirin. Soğumaya bırakın.
Pandispanya soğuduktan sonra kalıplarından çıkartın. Eğer üzerlerinde bombe oluştuysa tırtıklı bir bıçak yardımı ile kesin. Kestiğiniz parçaları bir kapta ufalayın ki daha sonra üzerini süslemek için kullanın. Pandispanyaların aralarına prenses krema yayın. Üzerlerine krokan parçaları serpin. Pandispanyanın kenarlara da içi gözükecek şekilde kremasından spatula yardımı ile yayın. En son kata dilerseniz önceden ayırdığınız pandispanya parçalarından serpin. Buzdolabına kaldırın. 3-4 saat dinlendirin. Servis etmeden önce dilerseniz üzerlerine frenk üzümü taneleri serpin.