Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Haber Turu

Az Kalorili Ve Çok Besleyici Cod Balığı, Sağlıklı Beslenme Alternatifi  

by Yemek Zevki Editör
26 Ocak 2015
in Haber Turu
473 20
0
Az Kalorili Ve Çok Besleyici Cod Balığı, Sağlıklı Beslenme Alternatifi   
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

codCod Balığı, B12, D vitamini, selenyum, sodyum ve potasyum bakımından oldukça zengin oluşuyla dikkat çekiyor. Düşük kalorili bir protein kaynağı olması onu daha cazip bir yemek alternatifi haline getirirken, az kılçıklı yapısı da tüketim kolaylığı sağlıyor.

Türkiye’de yeni tanınmaya başlayan son derece sağlıklı ve lezzetli bir alternatif olan ‘Cod Balığı’ diğer adıyla “Soğuksu Morinası”, Alarko-Leröy aracılığıyla taze olarak tüketici ile buluşuyor.

Avrupa ülkelerinde yıllardır geleneksel balık yemeklerinin başında yer alan Cod, ülkemiz mutfağında  yerini güçlendiriyor. Dünyadaki en yoğun popülasyonu Atlantik Okyanusu’nun kuzey bölümünde olan, Norveç’teki en yaygın ve ekonomik açıdan en önemli balık türlerinden biri. Özellikle İngiltere’de “Fish & Chips” (balık ve patates cipsi) olarak yoğun şekilde tüketilen geleneksel atıştırmalıklarda Cod Balığı tercih edilirken, tuzlanmış ve kurutulmuş Cod Balığı İspanya’da “Bacalao”, Portekiz’de ise “Bacalhau” adıyla yaygın şekilde yemeklerde kullanılıyor.

Cod balığının çok baskın olmayan tadı, yemeklerde pek çok farklı malzemeyle, aromayla birlikte kullanılabilmesine imkan veriyor. Dikkat edilmesi gereken nokta, nazik bir yapısı olduğu için balığın çok küçük parçalara ayrılmadan pişirilmesi. Cod balığını kızartarak, ızgarada ya da buharda pişirmek mümkün.

Kuzey Buz Denizi’nin Rusya ile Norveç arasında kalan ‘Barents Denizi’nin soğuk sularında yaşayan bu balık türünün av sezonu her sene Şubat ayında başlıyor ve Mayıs ayında sonlanıyor. Norveç’ten Türkiye’ye soğuk zinciri hiç kırılmadan, 0ºC / +2ºC soğutuculu tırlara yüklenerek taze olarak 4 gün içerisinde marketlerde tüketiciye sunuluyor.

Cod Balığı Yaşam Kalitemizi Yükseltiyor

Norveç’in derin ve soğuk denizlerinden sofralarımıza gelen Cod balığı, içerdiği besin değerleriyle cilt sağlığından kalp sağlığına kadar faydalarıyla yaşam kalitemizin yükselmesine yardımcı oluyor. Omega 3 ve B12, B6 bakımından zengin olduğu için düzenli olarak tüketildiğinde kalp ve damar hastalıkları ayrıca Alzheimer riskinin azaltılmasını sağlıyor. Haftada iki öğün Cod balığı tüketmek kalp hastalıkları riskini arttıran, kandaki yüksek trigliserid seviyesini, aşağı çekmeye yardımcı olabilir. Cilt sağlını korumaya yardımcı besin öğelerine de sahip Cod balığı, sağlıklı beslenmeye dikkat edenlerin yemek seçimlerinde üst sıralara yükseliyor. Bu balıktaki sodyum sinir ve kas fonksiyonlarında etkili olurken, potasyum da vücudun su ve mineral dengesini, tansiyonu düzenliyor ayrıca zihin faaliyetlerini destekliyor. Cod balığının bir diğer besin öğesi olan D vitamini ise özellikle kemik ve dişleri güçlendirmesi açısından önemli.

 

 

Tags: Basit YemeklerEt Yemekleri
Previous Post

Isınmanın En Tutkulu Yolu Gerçek Sıcak Çikolata

Next Post

Soğuk Kışın Sıcacık Keyfi Poşetli Bitki Ve Meyve Çayları   

Yemek Zevki Editör

Next Post
Soğuk Kışın Sıcacık Keyfi Poşetli Bitki Ve Meyve Çayları   

Soğuk Kışın Sıcacık Keyfi Poşetli Bitki Ve Meyve Çayları   

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki