Ayın Güveçi için kuru fasulyeleri akşamdan ıslattınız. Tereyağını eritip kuşbaşı etlerinizi eklediniz, etler suyunu çekinceye kadar kavurdunuz. Yemeklik soğanları ekleyip soğanlar ölene kadar kavurdunuz. Salçanızı eklediniz. Yeşil biberinizi minik minik doğrayıp karıştırdınız. Haşlanan kuru fasulyeleri ve baharatları ilave edip pişmeye bıraktınız. 90 dakika pişince dinlendirdiniz ve afiyetle yediniz… Pirinçleri ılık suda 30 dakika beklettiniz ve süzdünüz.
Bademleri ılık suda 10 dakika bekletip kabuklarını çıkarttınız. Tencereye etleri koyup üzerine su eklediniz ve iyice yumuşayana kadar pişirdiniz. Süzüp suyunu kenara ayırdınız. Tencereye yağ koyup soğanları sotelediniz. Bademleri ekleyip kavurdunuz. Haşlanmış etleri ve rendelenmiş havucu tencereye ilave edilerek sotelediniz. Pirinç ilave ederek karıştırdınız. Karabiber, kimyon, tuz ve et suyunu ekleyerek suyunu çekene kadar pişirdiniz. 20 dakika demlendirilip afiyetle yediniz. Ya da gittiniz bir Günaydın’a; 17,75.-TL’ye güveçte kuru fasulyenizi ve yanında buhara pilavınızı keyifle yediniz.