Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Çorba Tarifleri

Aşotu Çorbası

by Yemek Zevki Editör
11 Mart 2017
in Çorba Tarifleri, Yöresel Yemekler
481 15
0
Aşotu Çorbası
744
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Aşotu Çorbası

(8 Kişilik)

Aşotu Çorbası İçin Malzemeler:

Çorba Malzemesi:
1 su bardağı aşurelik buğday
500 gram yoğurt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı aşotu salamurası
Tuz
Köfte Malzemesi:
200 gram yağsız kıyma
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz

 Aşotu Çorbası

Aşotu Çorbası Hazırlanışı:

Buğdayı bol suda iyice yıkayıp süzdürdükten sonra tencereye alın. Üzerine 3-4 parmak geçecek kadar su ekleyerek orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra tuzunu ekleyin ve kısık ateşe alın.
Buğdaylar yumuşayıp iyice açılana kadar kısık ateşte pişirin. Kıymayı, karabiber ve tuz ilavesiyle iyice yoğurun. Elinizi hafif ıslatarak fındıktan biraz küçük köfteler hazırlayın. Yapışmaması için üzerine az miktarda un serpebilirsiniz.
Çorbanın meyanesini hazırlamak için yoğurdu derin bir kâseye alın. Yumurta ve un ilave ederek iyice çırpın.
Buğdayları kontrol edin. Suyunu fazla çekmişse kaynar su ilave edin. Kaynayan çorbadan bir iki kepçe alarak yoğurtlu karışımın ılınmasını sağlayın. Yoğurdu ince bir şekilde tencereye ilave ederken kesilme¬mesi için sürekli karıştırın. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
Kuru soğanı ince ince doğrayın. Tereyağıyla beraber tavaya alın. Kı¬sık ateşte soğan pembeleşene kadar kavurun. Üzerine yuvarladığınız köfteleri ekleyin. Köfteleri de orta ateşte soğanla beraber 1-2 dakika pişirin. Kaynayan çorbaya ekleyip karıştırın. En son, aşotunu ilave edip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Tags: Aşotu Çorbası
Previous Post

Topal Tavuk Çorbası

Next Post

Dana Reş Çorbası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Dana Reş Çorbası

Dana Reş Çorbası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki