Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Kek Tarifleri

Aşkın Kek Tarifi

by Yemek Zevki Editör
11 Mart 2017
in Kek Tarifleri
469 25
0
Aşkın Kek Tarifi
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Aşkın Kek Tarifi

(4 Kişilik)

Aşkın Kek Tarifi İçin Malzemeler

450 gram un
120 gram oda sıcaklığında tereyağı
225 gram toz şeker
5 büyük boy yumurta (70 gram)
300 ml. tam yağlı süt
3 çay kaşığı kakule (toz halinde)
1 adet limonun kabuğu
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya özütü
Kreması İçin:
1 paket taze krema
50 gram pudra şekeri
2 çorba kaşığı Antep fıstığı
Bir tutam safran
1 çorba kaşığı gül suyu

Aşkın Kek Tarifi

Aşkın Kek Tarifi Hazırlanışı

Un, kakule ve hamur kabartma tozunu birlikte 3 defa eleyin.
Tereyağını mikser ile 1-2 dakika yumuşayana kadar çırpın,
Şekeri tereyağına ekleyerek orta hızda, beyaz bir krema haline gelene dek 5-6 dakika daha çırpın.
Yumurtaları bu karışıma teker teker ekleyip, iyice karışmalarını sağlayın.
Vanilya özütünü ve limon kabuklarını yumurtalı karışıma ekleyin.
Yumurtalı karışımı çırpmaya devam ederken un ve sütü dönüşümlü olarak eklemeye başlayın (un karışımıyla başlayıp, un ile bitirin böylece unu 3 seferde sütü 2 seferde eklemiş olacaksınız).
Kek hamurunu yağladığınız kek kalıbına dökün, içinde hava kalmaması için sallayarak kalıba yerleşmesini sağlayın.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.
Kekin kalıbının içinde soğumasına izin verdikten sonra krema ve Antep fıstıkları ile birlikte servis edin.
Krema için:
Krema, pudra şekeri, gül suyu ve safranı çırpın ve kekle birlikte servis edin.

Şef: Ece TAŞTAN

Tags: Aşkın Kek Tarifi
Previous Post

Pancar Yaprağında Levrek Fileto

Next Post

Topal Tavuk Çorbası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Topal Tavuk Çorbası

Topal Tavuk Çorbası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki