Arpacık Soğanlı Enginar Malzemeler:
1 kilo temizlenmiş taze enginar
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 adet havuç
12-15 adet arpacık soğan
1 çay kaşığı toz şeker ,Tuz
Arpacık Soğanlı Enginar Hazırlanışı:
Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp temizlenmiş arpacık soğanları karamelize olana dek kavurun. Küçük küçük doğranmış havucu ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun. iç malzemeyi ocaktan alıp başka bir kaba aktarın. Enginarları tabanı düz bir tencereye yerleştirin. Çanakların içine iç malzemeden yerleştirin. Üzerlerine kalan zeytinyağını dökün, tuz ve şeker serpin. En son 1 su bardağı suyu ilave edin. Enginarların üzerlerini kapatacak şekilde düz bir tabakla örtün. Tencerenin de kapağını kapatın, önce yüksek ateşte birkaç dakika pişirin, daha sonra ateşi kısın. 20-25 dakika pişirin. Ocaktan alın, ılınınca limon suyu dökün. Dereotu ile süsleyip ılık veya soğuk servis yapın