Ana Sayfa » Haber Turu » Arbella Makarna: Altın sarısı da esmeri de sağlıklı

Arbella Makarna: Altın sarısı da esmeri de sağlıklı


Ürün ve ambalaj çeşitliliği ile sektörün öncü markalarından olan Arbella Makarna tam buğdaydan  yapılmış, lif, protein, vitamin ve mineraller açısından zengin tam buğday makarnası ile dünya tüketicisine hitap ediyor. 

Arbella Genel Müdür Yardımcısı Gülçin Arslan Hazar “Şirket olarak sağlıklı ürün tüketimi ve sağlıklı beslenme alışkanlığının oluşturulması için yapılan çalışmalara gerek ürün gamımızla gerekse yaptığımız tüketici buluşmaları ile destek vermekteyiz. Beslenme alışkanlığının küçük yaşlarda oluştuğunu unutmadan ebeveyn ve toplum olarak örnek olmalı, sağlıklı bir toplum için beslenme düzenimizi tekrar gözden geçirmeliyiz’ dedi.

Tüm dünyada yaygınlaşan sağlıklı ve doğal ürünlerin kullanımına yönelik hükümetler ve uzmanlar nezdindeki çağrı ve çalışmalara Türkiye’nin en büyük makarna üreticilerinden olan Arbella’dan da destek geldi. Makarnanın katkı maddesi içermeyen, sağlıklı bir ürün olduğunun altını çizen Hazar şu bilgileri verdi; ‘Makarna içine yumurta, tuz, maya gibi herhangi bir katkı maddesi katılmadan sadece irmik ve suyun harmanlanarak, şekillendirilip kurutulmasından elde edilen bir üründür. Glisemik endeksi düşük olduğundan enerji veren, kan şekerini dengeleyerek tok tutan, diyet listelerinde yer alan son derece sağlıklı bir üründür. Ülkemizde sektör temsilcilerinin ve uzmanların bu konudaki bilinçlendirme çalışmaları sonucu sağlıklı bir ürün olan makarna dünyada olduğu gibi ülkemizde de artık sofralarda hak ettiği yerini aldı.’

Dünyada da tam tahıllardan yapılan ürünlerin ve baklagillerin tüketiminin hızla arttığını belirten Hazar “Obezite ile mücadele eden Amerika’da sağlıklı ve doğal ürünlerin tüketimi her geçen yıl artmakta. Ev dışı tüketim alanlarında da tam tahıllardan üretilen ürünlerin tüketiminin arttığı görülmekte. Yapılan araştırmalarda tam buğdaydan yapılan makarnaların tüketiminin son yıllarda yüzde 20 arttığı, lokantaların yüzde 80’inde tam buğday makarnasının yer aldığı ve buralarda yemek yiyen müşterilerin yüzde 31’inin bu ürünleri tercih ettiği görülmekte. Tam tahıllardan yapılan, rafine edilmemiş ürünlerin tüketimi dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyüyen bir pazar oluşturmuştur. Dünya anneannelerimizin yöntemine dönüp tam tahıllardan yapılmış ekmekler, esmer pirinç, bakliyat tüketmeye başladı.” diye konuştu.

OKU ➤  Çeşme Enginarı Dolması

BUĞDAY VE KROM BİRLEŞİMİ

Türkiye’de ve dünyada tüketim alışkanlıklarının değiştiğine dikkat çeken Hazar şu bilgileri verdi: “Tüm dünyada giderek yaygınlaşan en önemli sağlık sorunu obeziteyken, sağlıklı ürün tüketimi ve sağlıklı beslenme alışkanlığının oluşturulması için ailelerin arayışları devam ediyor. Tüketiciler artık damak tadına uygun, lezzetli olduğu kadar sağlıklı da olan ürünleri, yenilikleri ve alternatifleri takip ediyor. Bu nedenle lif açısından zengin, bünyesinde daha fazla vitamin, mineral ve protein barındıran tam buğday makarnası, ailelerin tercihi oluyor. Tam buğday makarnası, gerek içeriğindeki protein, vitamin ve demir, kalsiyum, fosfor, potasyum gibi önemli mineraller, gerekse lif içeriğiyle önemli birçok besin öğesini içerir. Tam buğday makarnasında; kan şekeri seviyesini sabitlemeye yardımcı olan, yağ yakımı ve protein sentezinde görev alan, kas oluşumunu destekleyen ve yaşlanmayı geciktiren, günlük ihtiyacı kadınlarda 25 (hamilelikte 200’e çıkabiliyor), erkelerde 35 mikrogram olan önemli minerallerden, krom bulunmaktadır.”

KÜÇÜK GURMELERİN BÜYÜK KAHRAMANI MAKARNA

Sağlıklı kuşaklar yetiştirmenin ancak küçük yaşlarda kazandırılacak sağlıklı beslenme alışkanlıklarıyla mümkün olacağının altını çizen Hazar şunları söyledi: “Tam buğday makarnası; gerek içeriğindeki protein, vitamin ve mineraller gerekse lif içeriğiyle çocuğun gelişimi için birçok besin öğesini içerir. Bebeğin katı gıdaya geçtiği ilk günden itibaren tam tahıllılarla beslenmesi, gelişimi ve sindirim sistemi için oldukça önemli. Küçük gurmelerin hayatları boyunca onları etkileyecek beslenme düzeni ve alışkanlıkları, ilk tatlarla tanıştıkları bu dönemde büyük oranda oluşur. Bu nedenle beyaz pirinç, beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği, sade ve tam buğday makarnası, bakliyat çeşitleriyle beslenmesi onun ileride yaşayacağı şeker hastalığına, damar ve kalp hastalıklarına yatkınlığını engelleyecektir. Makarnayı, çocuğun yemesini istediği besinlerle hem renklendirebilir, hem de sağlıklı bir öğün geçirmesini sağlayabilirsiniz. Genellikle canlı renkler çocukların ilgisini çeker. Makarnaya domates, biber, brokoli ve mısır gibi sos malzemeleri ekleyerek desenli, renkli tabaklarda yapılan bir servis, çocuğun ilgisini masada tutmaya ve iştahını arttırmaya yardımcı olacaktır.”

OKU ➤  Bayramda Eti Fazla Kaçırdıysanız Portakal Suyu İçin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir