Malzemeler:
• 1 kilo köftelik ince bulgur
• 500 gram irmik
• 1 çorba kaşığı kimyon
• 1 çay bardağı biber salçası
• 1 adet yumurta
• 1 kase un (hamurları şekillendirmek için)
• 1 çay kaşığı limon tuzu
• Tuz
Biberli ve Domatesli Sos:
• 5-6 adet kaypa biber
• 4 diş sarımsak
• 3 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı biber salçası
• 2 adet büyük boy domates
• Birer tutam kimyon, kırmızı pul biber
• Tuz
Hazırlanışı:
İnce bulguru yoğurma kabına aktarın. Üzerini geçmeyecek kadar su ile ıslatın.10 dakika şişmesi için bekleyin.
İrmiği de aynı şekilde su ile ıslatın. Bulguru birkaç dakika yoğurduktan sonra ıslak irmiği ilave edin. Tuzu, yumurtayı, salçayı ve kimyonu ekleyin. Macun kıvamına gelene dek yoğurmaya devam edin. Hamuru toparlayıp üzerini nemli bir bezle örtün. Bu şekilde oda ısısında 1-2 saat dinlendirin.
Hamuru dinlendirdikten sonra elinizi önce una batırın ki şekil verirken hamur yapışmasın. Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparın. Her hamurun ortasını parmağınızla bastırarak çukur oluşturun ve un serpilmiş tepsiye aktarın. Hamur bitene dek aynı işlemi uygulayın.
Geniş bir tencerede bolca su kaynatın. Kaynayan suyun içine 1 çay kaşığı limon tuzu ekleyin. Köfte hamurlarını da suyun içine atın. 5 dakika haşlayıp kevgir yardımı ile köfteleri suyun içinden süzerek alın.
Biberli sosu için; Kaypa biberlerin çekirdeklerini temizleyin, biberleri çok ince kıyın. Sarımsakları da aynı şekilde kıyın. Zeytinyağını sos tenceresinde ısıtıp sarımsakları ve biberleri kavurun. Salçayı ve rendelenmiş domatesleri ekleyin. 5 dakika pişirip tuzunu ve baharatını ilave ederek tatlandırın. Servis için yiyeceğiniz kadar köfteyi bu sosun içine atın. Birkaç taşım kaynatıp servis tabağına aktarın. İsteğe göre maydanozla süsleyip hemen servis yapın.