Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Et Yemekleri

Antrkot Sarma

by Yemek Zevki Editör
18 Haziran 2015
in Et Yemekleri
483 10
0
Antrkot Sarma
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

antrikot-sarma

Antrkot Sarma Malzemeler:

4 parça antrkot (dövülmüş)

Birkaç tutam taze kekik

Dil peyniri, Tuz

Et Marinesi İçin:

Zeytinyağı, sarımsak

Et Sosu İçin:

Et kızartma tavamızda kalan etin özü

1 tatlı kaşığı tereyağı

Yarım çay bardağı süt

1 çay kaşığı mısır nişastası

Antrkot Sarma Hazırlanışı:

Öncelikle eti, zeytinyağı, sarımsak rendesi ve biraz kekikle karıştırıp marine olması için en az 2 saat süreyle dinlendirin. Uygun olanı 1 gecedir. Ancak zaman kısıtlıysa en az 2 saat marine etmelisiniz. Etler marine olduktan sonra tavaya çok az zeytinyağı koyun ve ısıtın. Etleri ısınan tavaya serin. Önlü arkalı mühürleyerek kızartın. Etlerin tamamen kızardığından emin olun.. Mühürlenen etleri ateşten alın. Tavayı yıkamayın, çünkü etin tavada bıraktığı suyu sos malzemesi olarak kullanacaksınız. Doğradığınız taze kekikleri antrkotların yüzeylerine dağıtın. Dil peynirlerini de antrkotların üzerine serip yaprak sarma gibi sarın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerini folyoyla kaplayıp 200 dereceye ayarlanmış fırına atın. Et suyu ve yağı olan tavaya biraz tereyağı, nişasta ve sütü ekleyin. Karabiberini ve tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte çevirerek sotelemeye başlayın. Etin tavada bıraktığı öz, süt ve nişasta birleşince sosunuz hazır olacak. Pişen antrkot sarmaları fırından alın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine sosu gezdirin

Tags: Antrkot SarmaAntrkot Sarma HazırlanışıAntrkot Sarma MalzemelerAntrkot Sarma Tarifi
Previous Post

Mercimek Çorbası

Next Post

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Yemek Zevki Editör

Next Post
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki