Antrkot Sarma Malzemeler:
4 parça antrkot (dövülmüş)
Birkaç tutam taze kekik
Dil peyniri, Tuz
Et Marinesi İçin:
Zeytinyağı, sarımsak
Et Sosu İçin:
Et kızartma tavamızda kalan etin özü
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı süt
1 çay kaşığı mısır nişastası
Antrkot Sarma Hazırlanışı:
Öncelikle eti, zeytinyağı, sarımsak rendesi ve biraz kekikle karıştırıp marine olması için en az 2 saat süreyle dinlendirin. Uygun olanı 1 gecedir. Ancak zaman kısıtlıysa en az 2 saat marine etmelisiniz. Etler marine olduktan sonra tavaya çok az zeytinyağı koyun ve ısıtın. Etleri ısınan tavaya serin. Önlü arkalı mühürleyerek kızartın. Etlerin tamamen kızardığından emin olun.. Mühürlenen etleri ateşten alın. Tavayı yıkamayın, çünkü etin tavada bıraktığı suyu sos malzemesi olarak kullanacaksınız. Doğradığınız taze kekikleri antrkotların yüzeylerine dağıtın. Dil peynirlerini de antrkotların üzerine serip yaprak sarma gibi sarın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerini folyoyla kaplayıp 200 dereceye ayarlanmış fırına atın. Et suyu ve yağı olan tavaya biraz tereyağı, nişasta ve sütü ekleyin. Karabiberini ve tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte çevirerek sotelemeye başlayın. Etin tavada bıraktığı öz, süt ve nişasta birleşince sosunuz hazır olacak. Pişen antrkot sarmaları fırından alın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine sosu gezdirin