Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler İftar Yemekleri

Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı

by Yemek Zevki Editör
25 Haziran 2015
in İftar Yemekleri, Tatlı Tarifleri
458 35
0
Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Antep-Fıstıklı-İrmik-Tatlısı-yemek-zevkiAntep Fıstıklı İrmik Tatlısı İçin Malzemeler:

1 su bardağı irmik (tepeleme)
3,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı toz şeker

(4 Kişilik) 

Antep fıstıklı dondurma için:
1 paket vanilyalı dondurma (normal aile boyu paket)
3 parça damla sakızı (toz haline getirilmiş)
Yarım cup Antep fıstığı (orta büyüklükteki parçalar halinde)

Hazırlanışı:

Üzerini süslemek ve tatlıyla birlikte sunmak için hazır vanilyalı dondurmayı buzluktan çıkartın.  15 dakika oda ısısında bekletin. Antep fıstığını ekleyip karıştırın ve tekrar buzluğa aktarın. Donması için bekletin.

Bir tencerede sütü ve irmiği karıştırın. Yumurtayı, vanilyayı ve şekeri ilave edin.  Sürekli karıştırarak orta ateşte yoğun bir kıvam elde edene dek pişirin. Ocaktan alın. İstediğiniz kaplara paylaştırın. Buzdolabına aktarıp soğutun.  Buzluktan dondurmayı çıkartıp toplar halinde tatlının üzerine yerleştirin. Hemen servis yapın. 

Samah’ın notu:

Üzerine Antep fıstıklı dondurma yerine sade dondurmada koyup servis yapabilirsiniz.

Tags: Antep Fıstıklı İrmik TatlısıAntep Fıstıklı İrmik Tatlısı HazırlanışıAntep Fıstıklı İrmik Tatlısı MalzemelerAntep Fıstıklı İrmik Tatlısı Tarifiiftar menüsüirmik tatlısıramazan tatlısısahurtatlıyemek zevki
Previous Post

Milföylü Çilek Tatlısı

Next Post

Yeşil Soslu Göbek Salata Tarifi

Yemek Zevki Editör

Next Post
Yeşil Soslu Göbek Salata Tarifi

Yeşil Soslu Göbek Salata Tarifi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki