Malzemeler:
20 gram soya sos
40 gram tereyağı
1 kase çeri domates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet bazlama ekmek
7-8 dal maydanoz
Köftesi İçin:
800 gram orta yağlı dana kıyma
1 çay kaşığı tuz
Karabiber, kimyon, yenibahar
4 dilim sade tost ekmeği (ufalanmış)
1 adet büyük boy soğan (rendelenmiş)
4 dal maydanoz (kıyılmış)
2 adet yumurta
Yoğurtlu Patlıcan Söğürme İçin:
1 kilo bostan patlıcanı
100 gram süzme yoğurt
2 çorba kaşığı zeytinyağı (tercihen sarımsaklı)
3 çorba kaşığı riviera zeytinyağı
Hazırlanışı:
Köfte için; Tüm malzemeleri yoğurma kabına alın. İyice yoğurup yarım saat dinlendirin. Daha sonra 20’şer gramlık köfte hamurları elde edip her hamuru elips şekline getirin.
Bostan patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyup iri parçalar halinde kesin. Kalan tüm malzemeyi ekleyerek tatlandırın. Yoğurtlu patlıcan söğürmesi hazırdır.
Köfte hamurlarını ızgarada pişirin. Söğürmeyi, servis etmeden birkaç dakika önce tavada ısıtın. Çeri domatesleri de yağda kızartın. Bazlama ekmeklerini tost makinesinde kızartın.
Sos için; Tereyağını tavada eritip soya sos ile tatlandırın. Söğürmenin üzerine döküp tatlandırın. Ekmek ve kızarmış domateslerle birlikte köfteleri de yerleştirin. İsteğe göre maydanoz ve zeytinyağında kavrulmuş kırmızı toz biber ile de servis yapabilirsiniz.