Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Et Yemekleri

Ali Nazik Köfte

by Yemek Zevki Editör
24 Haziran 2015
in Et Yemekleri
473 20
0
Ali Nazik Köfte
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

alinazik

Malzemeler:

20 gram soya sos
40 gram tereyağı
1 kase çeri domates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet bazlama ekmek
7-8 dal maydanoz

Köftesi İçin:

800 gram orta yağlı dana kıyma
1 çay kaşığı tuz
Karabiber, kimyon, yenibahar
4 dilim sade tost ekmeği (ufalanmış)
1 adet büyük boy soğan (rendelenmiş)
4 dal maydanoz (kıyılmış)
2 adet yumurta

Yoğurtlu Patlıcan Söğürme İçin:

1 kilo bostan patlıcanı
100 gram süzme yoğurt
2 çorba kaşığı zeytinyağı (tercihen sarımsaklı)
3 çorba kaşığı riviera zeytinyağı

Hazırlanışı:

Köfte için; Tüm malzemeleri yoğurma kabına alın. İyice yoğurup yarım saat dinlendirin. Daha sonra 20’şer gramlık köfte hamurları elde edip her hamuru elips şekline getirin.

Bostan patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyup iri parçalar halinde kesin. Kalan tüm malzemeyi ekleyerek tatlandırın. Yoğurtlu patlıcan söğürmesi hazırdır.

Köfte hamurlarını ızgarada pişirin. Söğürmeyi, servis etmeden birkaç dakika önce tavada ısıtın. Çeri domatesleri de yağda kızartın. Bazlama ekmeklerini tost makinesinde kızartın.

Sos için; Tereyağını tavada eritip soya sos ile tatlandırın. Söğürmenin üzerine döküp tatlandırın. Ekmek ve kızarmış domateslerle birlikte köfteleri de yerleştirin. İsteğe göre maydanoz ve zeytinyağında kavrulmuş kırmızı toz biber ile de servis yapabilirsiniz.

Tags: Et Yemekleri
Previous Post

Elmalı Crumble

Next Post

Ekici Peynir’den Uzman Çocuklara Özel Yarışma

Yemek Zevki Editör

Next Post

Ekici Peynir’den Uzman Çocuklara Özel Yarışma

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki