Ajiaco

67

Ajiaco Malzemeler:

> 2 adet tavuk göğüs eti

> 1 adet soğan

> 5 diş sarımsak

> Tuz

> 1 çorba kaşığı taze öğütülmüş karabiber

> 2 çorba kaşığı zeytinyağı

> 5 adet orta boy patates (Soyulmuş ve 6-8 parçaya kesilmiş şekilde)

> 2-3 koçan mısır (Ya da 1,5 su bardağı tane mısır)

> 4 su bardağı tavuk suyu

> 1 dal taze kişniş

> 1 dal taze soğan

> 2 çorba kaşığı kurutulmuş Kolombiya baharatı (Guascas) (Yerine kurutulmuş kekik de kullanabilirsiniz.)

Sunum İçin Üzerine:

> 1 adet avokado (İnce ince doğranmış)

> 1 küçük kase krema

> Yarım su bardağı ince doğranmış taze kişniş (İsteğe bağlı)

>2 su bardağı kapari (İsteğe bağlı)

Hazırlanışı:

Tavuk etini soğan, sarımsak, tuz ve karabiber ile bir kaba aktarın, kapağını kapatıp buzdolabına kaldırın. Tavuk etini 8-24 saat dinlendirerek marine edin. Orta boy tencerede zeytinyağını orta ateşte ısıtıp tavuk etini ve marine ettiğiniz malzemeleri ekleyin. Yaklaşık 5-6 dakika etlerin her iki tarafını da pişirdikten sonra tavuk suyunu ekleyin. Orta ateşte yarım saat pişirin. Tavuk eti piştikten sonra tencerenin içinden çıkartıp oda ısısında soğumaya bırakın. Etler soğuyunca lifler şeklinde ayırın. Tavuk suyunu tekrar ocağın üzerine alın ve içine patatesleri ekleyin, 5 dakika kadar pişirin. Mısırı, bütün taze soğanı, baharatını ve kişnişi de ekleyin. Kapağını kapatıp yaklaşık 20 dakika daha pişirin. Çorbayı ocaktan alın. Kişnişi içinden çıkartın, didiklediğiniz tavuk etlerini ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika dinlendirin. Sunum için hazırladığınız avokadoyu, 1 küçük kase kremayı ve kapariyi ayrı kaplarda masaya yerleştirin ki arzuya göre yemeğin üzerini tatlandırsın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir