2-3 Kişilik Malzemeler: 1 adet hazır yufka 1 adet büyük boy elma 3-4 kaşık sultaniye üzüm Muhallebisi için: 1 su bardağı süt 1 yumurtanın sarısı 1 tatlı kaşı un 1 yemek kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tarçın 1 yemek kaşığı tereyağı Hazırlanışı: Kuru üzümleri ılık suda yumuşayıncaya kadar bekletin. Muhallebiyi hazırlamak için tereyağı hariç tüm malzemeyi bir sos tenceresine …
Devamını oku »ADV
Kakaolu Dutlu Kek
Yapım: Özgür Bakır (6 Kişilik) Malzemeler: 2 adet yumurta 150 gram öğütülmüş dut 150 gram fasulye unu 50 gram kakao 125 gram damla çikolata 1 paket kabartma tozu 1 şişe soda Hazırlanışı: Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayrı kaplara ayırın. Beyazlarını bir mikser yardımıyla köpük köpük olana dek çırpın. Ayrı bir kasede sodayı, öğütülmüş dutu, kakaoyu ekleyerek ağır bir tempoda karıştırın. Sonrasında yumurtaların sarılarını, …
Devamını oku »Saf Lezzet Aşkıyla Ramazan’a Özel Tarifleri Keşfedin
Fotoğraflar: Serhat AKAVCI Yapım: İnci BAK Enginarlı ve Mantarlı Çorba 4 Kişilik Malzemeler: 3-4 yemek kaşığı Safya Ayçiçek Yağı 1 adet orta boy soğan 2 adet orta boy enginar, temizlenmiş 1 adet orta boy patates 2 yemek kaşığı kırmızı mercimek 6-7 adet mantar 5-6 su bardağı tavuk veya et suyu, kaynar 1 çay kaşığı zerdeçal 1-2 dal kişniş veya maydanoz …
Devamını oku »Patatesli Rulo Börek
Yapım: Huriye Ersoy/ Fotoğraf: Hande Göksan 1 Tepsi İçin Malzemeler: 4 adet hazır yufka 6 adet orta boy patates 100 gram margarin 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 adet yumurta 1 çay bardağı zeytinyağı Üzeri İçin: Susam, çörek otu, haşhaş tohumu Hazırlanışı: Patatesleri iyice yıkayıp süzdükten sonra geniş bir tencereye alın. Üzerini iki misli örtecek kadar …
Devamını oku »Kabaklı ve Pırasalı Crumble
Yapım: İnci Bak / Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet orta boy kabak 1 dal pırasa 1 adet orta boy havuç 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı kimyon Tuz, karabiber Bir tutam safran Hamuru İçin: 125 gram un 70 gram tereyağı (buzdolabından yeni çıkmış olmalı) 25 gram rendelenmiş parmesan peyniri (veya eski kaşar peyniri) 1 tutam tuz …
Devamını oku »Emrah Fandaklı’yla Şefin Ramazan Lezzetleri TGRT Haber ve TGRT EU’da
Taze Otlu Domates Çorbası Soğan Kebabı İncir Uyutma Reyhan Şerbeti Taze Otlu Domates Çorbası 1 kg domates 4-5 sarımsak 1 kırmızı soğan 3-4 dal taze kekik 2 dal taze biberiye maydanoz taze fesleğen tuz, karabiber, zeytinyağı çıtır ekmek kırığı (tost ekmeği) Soğan Kebabı 1 kg ayıklanmış arpacık soğan (kırmızı) 1 kg kuzu yağlı kıyma 4 yk nar ekşisi 1 yk …
Devamını oku »Emrah Fandaklı’yla Şefin Ramazan Lezzetleri TGRT Haber ve TGRT EU’da
Macar Gulaş Çorbası Ciğerli Pilav Pancarlı Humus Salatası Çilek Şerbeti Macar Gulaş Çorbası 250 gr dana kuşbaşı 1 dolu yemek kaşığı un 3 yk zeytinyağı 2 yk tereyağı 1 orta boy kuru soğan 1 küçük boy patates 1 küçük boy havuç 1-2 diş sarımsak 1 sivri biber 1 kırmızı biber 2 domates rendesi 1 çk kimyon 1 lt et suyu …
Devamını oku »