Malzemeler:
5 orta boy kabak
1/2 çorba kaşığı salça
250 gr orta yağlı kıyma
1/2 çorba kaşığı kuru nane
2 çorba kaşığı pirinç
5-6 diş sarımsak
1 orta boy soğan
8-10 dal maydanoz
1/2 limon
Adana Usulü Etli Kabak Dolması Tarifi:
Kabakları yıkayıp sap ve uç kısımlarını kesin. Ortadan enine ikiye bölerek kabuk kısmı 6-7 mm kalıncaya kadar içini ince uçlu bir bıçakla oyun. Dolma içini hazırlayın. Kabakları doldurup tencereye dizin. Soyulmuş sarımsak, tuz ve karabiber serpin. 2 su bardağı kaynar su dökün. Hafif hararetli ısıda yarım saat pişirin. Nane ve limon suyu ilave edip bir taşım kaynatın.
İçinin Hazırlanması :
Kıymayı derin bir kaba koyun. İçine ince kıyılmış soğan, maydanoz, pirinç, kabukları soyulup fındık büyüklüğünde doğranmış domates, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.(Domates olmadığı zaman 1/2 çorba kaşığı salçayı bir çay bardağı su ile sulandırıp katın.)
diyor ki:Merhaba Onur kaerdsim. Gercekten cok haklisiniz. Vermis oldugunuz hizmet icin size tesekkuru bir borc bilirim. Emeginize saglik