Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Acılı Tarhana

by Yemek Zevki Editör
09 Ekim 2013
in Hamur İşi Tarifleri
478 15
0
Acılı Tarhana
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

acili_tarhanaMalzemeler

1750 gram salçalık kırmızıbiber

250 gram kırmızı acı biber

1 kilo orta boy salçalık domates

8 su bardağı un

1 çorba kaşığı tuz

500 gram süzme yoğurt

Hazırlanışı:

Salçalık biberlerin ve acı biberlerin ham çekirdeklerini temizleyip saplarını kestikten sonra zar şeklinde doğrayın. Salçalık domateslerin de kabuğunu soyup aynı sekilde doğrayın. Doğramış olduğunuz biberler ile domatesleri mutfak robotuna aktarın. Püre haline gelene dek ezdikten sonra geniş bir tencereye aktarın.

Tuzunu ekleyip orta ateşte sebzeler yumuşayıp suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alın. Ilınmaya bırakın. Unu geniş bir hamur yoğurma kabına aktarın. Ortasını havuz gibi açın. Ilınmış sebzeler ile süzme yoğurdu ilave edin. Karışımı pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru top şeklinde toparlayıp çukur bir kaba aktarın. Üzerini temiz bir bezle örtüp oda sıcaklığında 3 gün bekletin. Bu süre boyunca hamuru günde üçer defa yoğurun.

Üçüncü günün sonunda geniş bir tezgahın üzerine temiz bir bez serin. Üzerine 1 kase kadar un serperek, hamurdan mandalinadan biraz daha büyük parçalar koparın. Hamur parçalarından birini alıp avucunuzun içinde düzleştirerek 2-3 santim yüksekliğinde parçalar hazırlayın. Hamur parçalarını un serpilmiş bezin üzerine yerleştirin. Hamurları oda sıcaklığında, kurudukça diğer tarafını çevirerek iki gün boyunca bekletin.

İkinci günün sonunda hamuru elinizle ufalayıp ince telli bir süzgeçten tahta bir kaşık yardımıyla un haline gelene kadar ufalayın. Tekrar temiz bir bezin üzerine aktarıp güneş almayan kuru bir yerde un haline gelene kadar bekletin. Tarhanayı ister kavanoza ister bez torblalara aktarıp muhafaza edin.

Tags: Hamur İşleri
Previous Post

Kenwood Mutfak Şefi İle Sonbaharın Rengine Uygun Kekler

Next Post

Le Pain Quotidien’den Organik Ekmekler İle Sonbahar Keyfi

Yemek Zevki Editör

Next Post

Le Pain Quotidien’den Organik Ekmekler İle Sonbahar Keyfi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki