Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Balık Yemekleri

Acılı Bulgur Pilavlı Hamsi Kapama

by Yemek Zevki Editör
30 Kasım 2014
in Balık Yemekleri
463 30
0
Acılı Bulgur Pilavlı Hamsi Kapama
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

54

Acılı Bulgur Pilavlı Hamsi Kapama Malzemeler:

> 1 kilo hamsi > 1 adet kuru soğan

> 4 adet çarliston veya dolmalık biber

> 3 adet domates > 1 demet dereotu

> 1 demet maydanoz > 1 demet taze nane

> 1 çorba kaşığı biber salçası (acı olursa daha lezzetli olur)

> Karabiber, tuz, pul biber ve bir tutam kuru nane

> 400 gram pilavlık bulgur

Acılı Bulgur Pilavlı Hamsi Kapama Hazırlanışı:

Öncelikle hamsileri güzelce temizleyip kılçıklarını çıkarın. Ocağa bir tencere koyup biraz tereyağı ve sıvı yağ dökerek soğanları hafifçe kavurun. Biberi, salçayı ekleyip suyunu ayarlayın ve kaynayınca yıkadığınız bulguru ekleyin. Suyunu çekmeye yakın; ince doğranmış maydanoz, nane ve dereotunu ilave edip karıştırın. Baharatlarını zevkinize göre ayarladıktan sonra demlenmeye bırakın. Yuvarlak bir çorba kasesinin iç kısmına hamsileri güzelce dizin, ortasına yaptığınız pilavdan doldurun ve üstünü yine hamsiyle kapatın. Fırın tepsinize yavaşça ters çevirin, dağıtmadan aynı işlemi bütün hamsilere uygulayın. 180 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında 10 dakika süreyle pişirin. Yanında güzel bir salata ile servis yapın. Tercih ederseniz; altına sarımsaklı, hafif acılı domates sosla da sunabilirsiniz. Bu sos hamsinize farklı bir tat katacaktır…

Tags: Acılı Bulgur Pilavlı Hamsi KapamaAcılı Bulgur Pilavlı Hamsi Kapama HazırlanışıAcılı Bulgur Pilavlı Hamsi Kapama MalzemeleriAcılı Bulgur Pilavlı Hamsi Kapama TarifiHamsı KapamaHamsı Kapama Tarifi
Previous Post

Deniz Mahsulleri Pazı Sarma

Next Post

Türkiye’de İlk; Protein Almak İsteyenlere Özel 2K Pide

Yemek Zevki Editör

Next Post

Türkiye’de İlk; Protein Almak İsteyenlere Özel 2K Pide

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki