Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Acıkalı Poğaça

by Yemek Zevki Editör
19 Eylül 2016
in Hamur İşi Tarifleri
468 25
0
Acıkalı Poğaça
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

acikali-pogacaAcıkalı Poğaça Malzemeler:
150 gram bitkisel margarin (veya tereyağı)
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
Yarım demet dereotu
1 paket kabartma tozu
3,5-4 su bardağı un
2 çorba kaşığı acıka
200 gram süzme peynir
Üzeri İçin:
1 çorba kaşığı eritilip ılınmış tereyağı
1 çorba kaşığı acıka
1 çorba kaşığı susam

Acıkalı Poğaça Hazırlanışı:
Hamur yoğurma haznesine oda ısısında yumuşamış margarini, zeytinyağını, yumurtayı, tuzu, yoğurdu krem haline gelene dek karıştırın. Ayrı bir kapta kabartma tozunu, yarım demet kıyılıp iyice kurulanmış dereotunu harmanlayıp yağlı karışıma ilave edin. Hafifçe karıştırın. Kontrollü olarak unu ilave ederek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

İç malzemesi için; acıka ile süzme peyniri çatalla ezin. Hamurdan yarım mandalina büyüklüğünde parçalar koparın, un serpilmiş tezgahın üzerinde çay tabağı büyüklüğünde açın. Hamurun kenarına iç malzemeden yerleştirin. ikiye katlayıp uçlarını elinizle hafifçe uzatın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine tereyağı ile acıka karışımından sürün, susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin.

Tags: Acıkalı PoğaçaAcıkalı Poğaça MalzemelerAcıkalıPoğaçaPoğaça Tarifiyemekzevki
Previous Post

Balık Köfte

Next Post

Zeytinyağlı Biber Dolması Video

Yemek Zevki Editör

Next Post
Zeytinyağlı Biber Dolması Video

Zeytinyağlı Biber Dolması Video

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki