Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Sushi Topları

by Hatice Ünal
23 Haziran 2025
in Tatlı Tarifleri
484 10
0
Sushi Topları
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:

  • 1 su bardağı taze pişmiş California Calrose Pirinci
  • 3 yemek kaşığı tatlandırılmış pirinç sirkesi
  • 2 yemek kaşığı kavrulmuş susam veya siyah susam (isteğe bağlı)
  • Her biri 2 yemek kaşığı doğranmış karışık iç malzemeler: Avokado, Salatalık, Mango, Füme somon, Wasabi bezelyesi, Ton balığı, Karides, Wasabi

Hazırlanışı:

Geniş ve sığ bir kaba pirinci yayın; üzerine tatlandırılmış pirinç sirkesi ve susam serpin. Tahta kaşıkla nazikçe karıştırarak harmanlayın [karıştırmayın, yoksa pirinç yapışır]. Hemen kullanmayacaksanız, üzerini nemli bir bezle örtün.

Ellerinizi ıslatarak avucunuza dolu bir tatlı kaşığı pirinç alın. Ortasını hafifçe çukurlaştırın ve dilediğiniz iç malzemeyi yerleştirin. Parmaklarınızı tekrar suya batırarak pirinci iç malzemenin etrafında sıkıca toparlayarak küçük bir top haline getirin. Kalan pirinçle aynı işlemi tekrarlayın. İsteğe bağlı olarak üzerlerine biraz kavrulmuş susam veya bir parça wasabi ekleyin.

Servis edene kadar üzerini streç filmle kaplayarak oda sıcaklığında bekletin. Yaklaşık 30 adet top elde edilir.

Tags: California Calrose Pirincipirinçpirinçli tariflersushisushi toplarısuşi
Previous Post

Ekşi Misket Limonlu Puding

Next Post

Çikolatalı ve Espressolu Pirinç Lapası

Hatice Ünal

Next Post
Çikolatalı ve Espressolu Pirinç Lapası

Çikolatalı ve Espressolu Pirinç Lapası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki