Malzemeler:
- 1 su bardağı taze pişmiş California Calrose Pirinci
- 3 yemek kaşığı tatlandırılmış pirinç sirkesi
- 2 yemek kaşığı kavrulmuş susam veya siyah susam (isteğe bağlı)
- Her biri 2 yemek kaşığı doğranmış karışık iç malzemeler: Avokado, Salatalık, Mango, Füme somon, Wasabi bezelyesi, Ton balığı, Karides, Wasabi
Hazırlanışı:
Geniş ve sığ bir kaba pirinci yayın; üzerine tatlandırılmış pirinç sirkesi ve susam serpin. Tahta kaşıkla nazikçe karıştırarak harmanlayın [karıştırmayın, yoksa pirinç yapışır]. Hemen kullanmayacaksanız, üzerini nemli bir bezle örtün.
Ellerinizi ıslatarak avucunuza dolu bir tatlı kaşığı pirinç alın. Ortasını hafifçe çukurlaştırın ve dilediğiniz iç malzemeyi yerleştirin. Parmaklarınızı tekrar suya batırarak pirinci iç malzemenin etrafında sıkıca toparlayarak küçük bir top haline getirin. Kalan pirinçle aynı işlemi tekrarlayın. İsteğe bağlı olarak üzerlerine biraz kavrulmuş susam veya bir parça wasabi ekleyin.
Servis edene kadar üzerini streç filmle kaplayarak oda sıcaklığında bekletin. Yaklaşık 30 adet top elde edilir.