Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Dünya Mutfağı
    • Yöresel Yemekler
    • Pratik Yemekler
    • Diyet Yemekleri
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Dünya Mutfağı
    • Yöresel Yemekler
    • Pratik Yemekler
    • Diyet Yemekleri
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler

Kuzu İncikli ve Zerdeçallı Pilav

by Hatice Ünal
29 Haziran 2023
in Tarifler
463 30
0
Kuzu İncikli ve Zerdeçallı Pilav
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraf: Melis KAYACIK Yapım: İnci BAK – Ceylan ÖZGÖZ

4 Kişilik

Malzemeler:

2 parça kuzu incik

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 soğan

Birkaç adet kereviz yaprağı

2 adet karanfil

1 dal taze biberiye

1 yemek kaşığı nar ekşisi

Zerdeçallı Pilav İçin:

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 su bardağı pirinç

1 çay kaşığı tuz

1 adet kapya biber

3 su bardağı su (eti haşladığınız su)

1 tatlı kaşığı zerdeçal

1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

1 çay bardağı bezelye içi

1 tatlı kaşığı tepeleme tereyağı

Hazırlanışı:

Kuzu inciğin birkaç yerinden bıçakla küçük delikler açın. Deliklerin içine nohut büyüklüğünde kesilmiş sarımsak parçaları batırın. Lava Döküm Tencere’yi iyice ısıtın. Tereyağı ve sıvı yağ ile birlikte kuzu incikleri tencereye yerleştirin. Her tarafı iyice kızaracak şekilde mühürleyin. Taze biberiyeyi de ekleyip 1 dakika daha pişirin. Daha sonra enine ikiye kesilmiş soğanı, kereviz yapraklarını, karanfil tanelerini ve 2 litre kadar kaynar suyu ilave edin. Orta ateşte, arada bir üzerinde biriken köpükleri temizlemeyi ihmal etmeden bir buçuk saat boyunca pişirin.

Pişirme işlemi bittikten sonra kuzu incikleri döküm tencerenin içinden alıp kenarda bekletin. Pilav yapımı için içindeki suyundan süzün. Pirinci 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş ılık suda, su soğuyuncaya kadar bekletin. Daha sonra bol suyla yıkayıp süzün. Zeytinyağını döküm tencerede ısıtın. Jülyen doğranmış biberi kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyin ve 5 dakika kısık ateşte kavurun. 3 bardak kaynar et suyunda incelttiğiniz zerdeçallı suyu, bezelyeyi ve tuzu ekleyin. Birkaç taşım kaynayınca ateşi iyice kısın.

Lava Döküm Tencere’nin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın. 1 tatlı kaşığı küçük doğranmış soğuk tereyağı parçalarını, rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip tatlandırın. En son kenarda beklettiğiniz kuzu inciği pilavın üzerine yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika demlendirdikten sonra dilerseniz kuzu inciği didikleyip servis edebilirsiniz.

#kuzuinciklivezerdeçallıpilav #kuzuinciklipilav #zerdeçallıpilav #kuzuincik #pilav #bayrampilavı #bayramyemekleri #bayram #food #yummy #dessert #lava #lavadökümtencere

Previous Post

Oklavadan Çekme Tatlısı

Next Post

Sebzeli Etli Güveç

Hatice Ünal

Next Post
Sebzeli Etli Güveç

Sebzeli Etli Güveç

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Navigate

  • Home
  • Recipe
  • About
  • Archives
  • Contact

Recent Recipes

Ayvalı ve Kerevizli Pırasa

Ayvalı ve Kerevizli Pırasa

03 Kasım 2025
Mantarlı Hamsi Güveci

Mantarlı Hamsi Güveci

23 Ekim 2025

Browse by Category

  • 1 şef 1 konuk
  • ADV
  • Balık Yemekleri
  • Breakfast
  • Çorba Tarifleri
  • Dinner
  • Diyet Yemekleri
  • Drink
  • Dünya Mutfağı
  • Et Yemekleri
  • Foto Galeri
  • Günün Tarifi
  • Gurmeler
  • Haber Turu
  • Hamur İşi Tarifleri
  • Hidden
  • İçecek Tarifleri
  • İftar Yemekleri
  • Kek Tarifleri
  • Kültür Sanat
  • Kurabiye Tarifleri
  • Markalar
  • Mekânlar
  • Meze Tarifleri
  • Öneri Yorum
  • Pasta Tarifleri
  • Pilav Tarifleri
  • Pratik Yemekler
  • Püf Noktaları
  • Reçel Tarifleri
  • Recipe
  • Restaurant
  • Sağlık
  • Salata Tarifleri
  • Sebze Yemekleri
  • Street Food
  • Tarifler
  • Tatlı Tarifleri
  • Tavuk Yemekleri
  • Vegetarian
  • Video Galeri
  • Yöresel Yemekler

Browse by Ingredients

Ana Yemekler Balık Basit Yemekler beslenme Börek Diyet domates Dondurma dünya mutfakları Et Yemekleri haber Hamur İşleri iftar iftarda ne yapsam iftar menüsü iftar saati kek Kurabiye Kurabiyeler köfte pilav ramazan Ramazan ayı ramazan menüsü sahur Salata salatalar Sağlık sebze yemekleri tarif Tarifler tatlı Tatlılar tavuk video yemek yemek tarifi yemek tarifleri yemek zevki yemekzevki YemekZevkiDergisi yöresel yemekler Çorba Çorbalar İçecek

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Dünya Mutfağı
    • Yöresel Yemekler
    • Pratik Yemekler
    • Diyet Yemekleri
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.