Tarif: Serap Yomra – Fotoğraf: Özgür Bakır
(4 Kişilik)
Malzemeler:
2 adet hazır yufka
1 büyük kase doğranmış pırasa
1 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım demet maydanoz
1 küçük kase lor peyniri
Pul biber
Üzeri İçin:
1 adet yumurtanın sarısı
1 çay bardağı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
Ay çekirdeği içi
Hazırlanışı:
Soğanı soyup ince kıyın. Pırasayı ekleyip tuz ve pul biberle iyice ovun. Sıvı yağını ısıtıp soğanlı pırasayı kavurun. Ocaktan alın. Lor peyniri ve maydanozu ekleyip harmanlayın. Yufkayı tezgahın üzerine serip iki adet yarım ay olacak şekilde kesin. Uzun kenarına soğumuş iç malzemeden en fazla iki parmak genişliğinde olacak şekilde yayın. Rulo şeklinde sarıp yufkanın yarısına kadar getirin. Yufkayı kesip kendi ekseninde her iki ucundan ortaya doğru getirerek, spiral şeklinde karşılıklı olarak iki adet börek hamuru elde edin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Üzeri için yumurta sarısını, yoğurdu ve yağı iyice çırpın. Rulo börek hamurlarının üzerine önce bu karışımdan sürün, sonra da ay çekirdeği içi serpin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında yufka iyice kızarıncaya kadar pişirin.
#pırasalıbörek #pırasa #sonbaharlezzetleri #pırasalıtarifler #food #yummy