Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Günün Tarifi

Şeftalili Tart

by Yemek Zevki Editör
02 Eylül 2022
in Günün Tarifi, Kurabiye Tarifleri, Tarifler
483 10
0
Şeftalili Tart
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:

1 su bardaı yourt

Yarım su bardaı sıvı yağ

200 gram tereyaı 1 su bardaı şeker

2,5 su bardaı un

Yarım paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Üzeri İçin:

3 adet büyük boy şeftali

2 tatlı kaşıı şeker

1 çay kaşıı tarçın

Hazırlanışı:

Küp şeklinde kesip buzdolabında iyice souttuunuz tereyaı ile sıvı yaını karıştırın. Bu karışıma yourdu, şekeri, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. Son olarak elenmiş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru streç folyoya sarın, buzdolabında yarım saat bekletin. Dinlenen hamuru tart kalıbına yayın.

Hamurun üzerlerine çatal yardımıyla hafifçe delikler oluşturun ki pişerken kabarmasın. Tart hamurlarını kalıba yaydıktan sonra tekrar buzlua aktarın. 10 dakika beklettikten sonra üzerlerine dilimlenmiş şeftalileri yayın. Şeker ile tarçını serpin

Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, yarım saat pişirin. İstee göre frenk üzümü eşliinde servis edebilirsiniz.

#tart #şeftali

 

Previous Post

Ceviz, Alzheimer hastalığı ve sağlıklı bir beyin arasındaki ilişki

Next Post

Vişneli Turta

Yemek Zevki Editör

Next Post
Vişneli Turta

Vişneli Turta

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki