Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Menemen

by Hatice Ünal
15 Temmuz 2021
in Tatlı Tarifleri
488 5
0
Menemen
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Prodüksiyon: İnci BAK

Malzemeler:

2 kilo sivri domates

250 gram kıl biber

1 kahve fincanı sızma zeytinyağı

1 tatlı kaşığı kaya tuzu

Tane karabiber

Hazırlanışı:

Domatesleri yıkayıp süzdükten sonra kabuklarıyla birlikte küp veya zar şeklinde doğrayın. Biberleri yemeklik doğrayıp zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Doğramış olduğunuz domatesleri ilave edin. 25 dakika orta ateşte pişirin. Menemeni indirmeye beş dakika kala tuzu ve karabiberi ekleyin. 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alın, sterilize edilmiş kavanozlara bekletmeden sıcak sıcak aktarın. Kapağını sıkıca kapatın. Oda ısısında muhafaza edin.

Aklınızda Bulunsun:

Menemeni hazırlarken isterseniz birkaç adet kapya biber de ekleyebilirsiniz. Veya acı seviyorsanız 1-2 adet acı sivribiber de ilave edebilirsiniz. Biz kışlık menemen hazırlarken domatesin kabuğunu soymadan pişirmeyi tercih ettik, domatesin kabuğunu istemiyorsanız kabuğunu soyarak da hazırlayabilirsiniz.

#menemen #kahvaltı #kahvaltısaati #food #yummy

 

 

Previous Post

Erikli ve Çikolata Soslu Kek

Next Post

Elmalı Strudel

Hatice Ünal

Next Post
Elmalı Strudel

Elmalı Strudel

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki