Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Murat Erdoğan
(6 Kişilik)
Malzemeler:
200 gram kemiksiz kuzu incik
1 kilo süzme yoğurt (Oda sıcaklığında olmalı)
1 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
3 diş sarımsak
2 dal pırasa
1 adet dolmalık sarı biber
1 küçük kase ıspanak kökü
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı:
Kemiksiz kuzu inciği küçük bir tencereye alın. 1 litre kadar su ekleyip haşlanmaya bırakın. Daha sonra suyunu çorbada kullanmak üzere ayırın, eti de didikleyin. Süzme yoğurdu mikserle çırpın. Nişastayı, 1 çay bardağı soğuk su ve yumurta sarısı ile pütürsüz bir kıvam elde edene dek ayrı bir kapta çırpın. Nişastalı karışımı süzme yoğurda ilave edin. Tekrar çırpın. 1 çorba kaşığı sıvı yağı tencerede ısıtıp sarımsakları kavurun. Zar şeklinde doğranmış sarı biberi, pırasayı, küçük küçük doğranmış ıspanak kökünü ve haşlama et suyundan 1 çay bardağı kadarını ekleyip birkaç dakika kadar kavurun. Ocaktan alıp tuz ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırın. Yoğurtlu karışımı tencereye alın. Sürekli karıştırarak (kesilmemesi için) kaynatın. Kaynamaya başlayınca tuzu, 1 çorba kaşığı tereyağını ve 2 su bardağı et suyunu ekleyin. İçine didiklediğiniz eti ve önceden kavurduğunuz sebzeleri atın. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
#yoğurtlusebzeçorbası #sebzeçorbası #çorba #çorbatarif #food #yummy