Yapım: Nilüfer ÇANKAYA – Fotoğraf: Ümit Başer ALKAÇ
(6 Kişilik)
Malzemeler:
1 demet semizotu
1 çay bardağı iri bulgur
3 diş sarımsak
2 bardak yoğurt
5 bardak su
2 adet acı kırmızıbiber
3 kaşık zeytinyağı
Tuz (damak tadına göre)
Hazırlanışı:
Bir tavada ince doğranmış biberi 2 dakika kavurup bir kenara alın. Diğer tarafta, bulguru 5 bardak suda haşlayıp ılınması için bir kenara alın. Biraz ılınınca içine yıkanmış ve kıyılmış semizotu yapraklarını ve dövülmüş sarımsağı ekleyin. İyice soğuduktan sonra yoğurdu ve tuzu ekleyip, biberli yağ ile süsleyerek servis edin.
Not: Bu çorba Karadeniz hariç, tüm Anadolu’da bilinir ve yapılır.
#yoğurtlusemizotuçorbası #yoğurtlusemizotuçorbası #çorba #çorbatatifleri #anadolumutfağındançorbalar #anadolumutfağı #evdeyemekzevki