Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Günün Tarifi

Kırmızı Patatesli ve Arpacık Soğanlı Enginar

by Hatice Ünal
01 Haziran 2020
in Günün Tarifi
483 10
0
Kırmızı Patatesli ve Arpacık Soğanlı Enginar
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraflar: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK – Yapım Asistanı: Ekrem ÇAĞATAY

(4 Kişilik)

Malzemeler:

4 adet enginar, temizlenmiş

1 çay bardağı zeytinyağı

10-12 adet arpacık soğan

2 adet orta boy taze kırmızı patates

1 limonun suyu

Tuz

Hazırlanışı:

Enginarları pişireceğiniz tencereyi ocağın üzerine alın. Tencere iyice ısınınca zeytinyağının yarısı ile enine ikiye kesilmiş arpacık soğanları ve kabuğuyla birlikte iri küpler halinde doğranmış patatesleri ekleyin. 4-5 dakika kavurun. Kavurduğunuz malzemeyi tencerenin içinden alın. Enginarları tencereye yerleştirin. Üzerlerine limon suyu sıkın. Tencerenin içinden aldığınız malzemeyi üzerlerine paylaştırın. Tuzu serpin, kalan zeytinyağını dökün. Kısık ateşte, yarım saat pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın, 1-2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı gezdirin, kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.

#KırmızıPatatesliveArpacıkSoğanlıEnginar #enginarlıtarifler #enginar #yaztarifleri #sebzelitarifler #evdeyemekzevki #evdekaltürkiye

Previous Post

Bu yaz sağlıklı yaşam için yeni adımlar atın

Next Post

İçli köfte

Hatice Ünal

Next Post
İçli köfte

İçli köfte

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki