Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Sağlık

Güçlü bağışıklık için yiyeceklerin pişirme, saklama ve tüketme yöntemlerine dikkat

by Hatice Ünal
28 Mayıs 2020
in Sağlık
488 5
0
Güçlü bağışıklık için yiyeceklerin pişirme, saklama ve tüketme yöntemlerine dikkat
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

COVID-19 salgınında daha da önemli hale gelen güçlü bir bağışıklık sistemi için yeterli vitamin ve mineral alımına özen göstermek gerekiyor. Sabri Ülker Vakfı, vitamin ve mineral kayıplarının önüne geçmek için yiyeceklerin pişirme yöntemlerine, saklama ve tüketme koşullarına dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınından korunmak için güçlü bir bağışıklık sistemine ihtiyaç var. Özellikle yeterli vitamin ve mineral alımı ile bağışıklığın desteklenmesi hayati önem taşıyor. Sabri Ülker Vakfı’nın bilgilendirmesine göre yiyeceklerin besleyici değerini korumak için pişirme, saklama ve tüketme koşullarına dikkat etmek gerekiyor.

Yiyecekleri bekletmeden tüketin

Taze sebze ve meyveler, iyi birer vitamin ve mineral kaynağı olarak karşımıza çıkıyor. Taze sebzelerin içerdiği besin ögelerinden en yüksek düzeyde yararlanabilmek için gerçekten taze olmaları gerekiyor.Örneğin yaz bezelyesi pişirilmeden önce, bir veya iki gün içinde C vitamininin yarısını kaybediyor. Sebzeleri buzdolabında veya kilerde uzun süre bekletmek, çok fazla vitamin ve mineral kaybına neden oluyor. Bu kaybı aza indirmek için, mevsimine uygun ve taze sebzeleri bekletmeden tüketmek gerekiyor.

Düşük ateşte uzun süre pişirin

Yemek pişirirken vitamin ve mineral kayıplarını mümkün olduğunca azaltmak için bir diğer önemli ipucu da düşük ateşte uzun süre pişirmek. Yüksek ısıda pişirmek yiyecekleri hem kurutuyor hem de C vitamini gibi vitaminlerin yüksek ısıda yok olmasına neden oluyor.

Yeşillikleri akan suda yıkayın

Salatada kullanılan yiyecekler çoğunlukla suda çözünen vitaminleri içeriyor. Her ne kadar daha az zahmetli görünse de yeşillikleri suda bekleterek temizlemeye çalışmak, suda çözünen bu vitaminlerde kayıplara yol açıyor. Bunun yerine akan suda, su tüketimine dikkat ederek, iyice yıkamak daha faydalı oluyor. Yeşillikleri bıçakla küçük küçük doğramak yerine, elle iri parçalara bölmek de vitamin kaybını azaltıyor. Yine limonata veya portakal suyu gibi içecekleri bekletmeden tüketmek, C vitamini kaybını önlüyor. Demirden zengin koyu yeşil yapraklı sebzeleri limon sıkarak tüketmek ise demir minerallerinden daha fazla yararlanmayı sağlıyor.

Haşlama suyunu değerlendirin

B vitaminlerinden zengin erişte, makarna gibi yiyeceklerdeki vitaminler haşlama sırasında suya geçiyor. Dolayısıyla haşlama suyunu sos yapımı ya da başka yöntemlerle değerlendirmek bu vitaminlerin kaybını en aza indirmeye yardımcı oluyor.

#sabriülkervakfı £sağlıklıbeslenme #dengelibeslenme #güçlübağışıklık #covid19 #beslenme

Previous Post

Meyveli Pirinç Salatası

Next Post

Biftekli Pirinç Salatası

Hatice Ünal

Next Post
Biftekli Pirinç Salatası

Biftekli Pirinç Salatası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki