Prodüksiyon: İnci BAK / Yapım: Şef Ekrem ÇAĞATAY / Fotoğraf: Hande GÖKSAN
(4 Kişilik)
Malzemeler:
70 gram pembe pul çikolata
70 gram pul çikolata
Karışık orman meyveleri
Hazırlanışı:
Benmari veya mikrodalga yöntemi ile erittiğimiz çikolatayı temiz bir tezgahın üzerine (tercihen mermer tezgah olmalı) Palet bıçak veya spatula yardımı ile çikolatayı havalandırın. Çikolata koyu ve yoğun bir kıvama gelene kadar havalandırma işlemine devam edin Çikolata 18-20 dereceye geldiği zaman işlenmeye hazır hale gelmiş demektir. Kıvama gelen çikolatayı istediğiniz silikon kaplara paylaştırın. Her birinin içine farklı farklı meyveleri ekleyin. (Meyvelerin ıslak olmamasına özen gösterin) Oda sıcaklığında donunca kalıbından çıkartın ve Üzerini istediğiniz gibi süsleyin.
Şefin notu: İlk denemede çikolatanız çok sertleşir ve akışkan olmazsa, çikolatanızı tekrar eritebilirsiniz.
#karışıkormanmeyveliçikolata #evdeçikolatayapımı #kolayçikolatayapımı #çikolatatarifi #çikolata #evdetatlıyapımı #bayramlıktatlılar #bayramlıkçikolatalar #food #yummy #desserts #evdebayramkeyfi