Prodüksiyon: İnci Bak / Fotoğraf: Hande Göksan / Fotoğraf Asistanı: Murat Erdoğan
(6 Kişilik)
Malzemeler:
1 kilo bonfile et (yağsız ve sinirsiz kısmından tercih edin)
6-7 adet kestane mantarı
4-5 adet kültür mantarı
1-2 damla trüf yağı (olmasa da olur)
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
1 büyük kase garnitür sebze karışımı (mini kabak, Brüksel lahanası, havuç vs.)
Hazırlanışı:
Bonfile etleri tereyağı ile her iki tarafını yağlayın. Geniş bir döküm tavayı iyice ısıtın. Bonfilelerin her iki tarafını 4’er dakika ara ile kızartın. Dilimlenmiş mantarları, trüf yağını ve garnitür sebzeleri ekleyin. 3-4 dakika birlikte pişirdikten sonra tuzu, taze çekilmiş karabiberi serpip hemen servis yapın.
#mantarlıbonfile #bonfiletarifi #bonfile #mantarlıtarifler #ramazanbayramılezzetleri #etliyemekler #koronavirüs #tarif #yemek #lezzet #evdebayramkeyfi #evdeyemekzevki