Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Günün Tarifi

Antep Kurabiyesi

by Hatice Ünal
21 Mayıs 2020
in Günün Tarifi
483 10
0
Antep Kurabiyesi
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Yapım: Şef Doğa Çitçi 

(5 Kişilik)

Malzemeler:

*1 kilogram kurabiye unu (Gaziantep’ te hazırını bulabilirsiniz)

*500 gram sade yağ veya tereyağı

*300 gram çekilmiş toz fıstık (Antep fıstığı)

*500 gram toz şeker

Kurabiye hamurunun hazırlanışı:

Sade yağ veya tereyağını eritin. Şeker ile birlikte köpürüp beyazlaşana kadar 15- 20 dakika çırpın. Elde ettiğiniz karışıma yavaş yavaş un ilave edip yoğurun ve hamura fıstık ekleyin. Yoğurduğunuz hamuru ceviz büyüklüğünde koparın. Kurabiye hamurunu kedidili veya küçük simit gibi değişik kurabiye şekilleri verilerek fıstıkla süsleyin, hafif yağlanmış fırını tepsiye dizin.  Kurabiyeler 30-35 dakika boyunca 150 derecelik önceden ısıtılan fırında kızarmamasına dikkat edilerek pişirilmelidir. Pişen Antep kurabiyesini soğuduğunda servis edin. Kurabiyeler, serin ve kuru yerde veya buzdolabında saklama kabında uzun süre tadı bozulmadan muhafaza edilebilir.

#antepbaklavası #şefdoğaçitçidentarifler #kurabiye #bayramtatlıları #bayramlıktarifler #tatlıtarifleri #gaziantepmutfağı #gazianteptatlıları #evdebayramkeyfi #kurabiyetarifleri

Previous Post

Cevizli Ev Baklavası 

Next Post

Astarlı Sütlaç (Zerde Sütlaç)

Hatice Ünal

Next Post
Astarlı Sütlaç (Zerde Sütlaç)

Astarlı Sütlaç (Zerde Sütlaç)

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki