Yapım: Özgür Bakır
Malzemeler:
500 gram un
15 gram kekik
20 gram toz seker
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı pekmez (veya bal)
30 gram kuru maya (3 paket)
320 ml. ılık su
50 gram zeytinyağı
40 gram kurutulmuş domates
40-50 gram mantar
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı nar ekşisi (veya böğürtlen sirkesi)
Hazırlanışı:
Unu, şekeri, kekiği ve tuzu derin bir kasede harmanlayın.
Mayayı ılık suda erittikten sonra unlu karışımın ortasına ekleyin. Yağı ve balı da ilave ederek mutfak robotunun hamur yoğurma aparatını kullanarak en düşük hızda karıştırın. Dilimlenmiş mantarın yarısını ve kurutulmuş domatesi de karışıma ilave edin. Hamuru 8-10 dakika, düşük hızda yoğurmaya devam edin. Yoğrulan hamurun üzerini streçle veya bir bezle örtün, oda ısısında 1 saat mayalanması için dinlendirin.
#soğanlıkekmek #ekmek #ekmektarifi #ekmekyapımı #evdeyemekzevki #evdeekmekyapımı #kolayekmekyapımı